Judo: magabiztos győzelmek születtek Romániában

judo Szentandrászki Gréta, Gyáni János edző, Kara Bence / Facebook

A BM Kano Judo SE versenyzői a hétvégén Romániában, a Santana Kupán vettek részt. A színvonalas nemzetközi versenyen három ország 23 egyesületének 290 judokája állt tatamira. A megyei egyesülettől kilenc versenyző indult, öt arany-, egy ezüst-, két bronzéremmel és egy pontszerző ötödik hellyel tértek haza.

hirdetés

Az egyesület U15-ös versenyzői uralták a mezőnyüket. Szentandrászki Gréta három mérkőzése alatt alig egy percet töltött a tatamin, magyar válogatotthoz méltóan magabiztosan küzdött, a 63kg-os súlycsoportban aranyérmet szerzett. A 40 kg-os súlycsoportot nem más uralta, mint a kétszeres magyar bajnok, Szabó Karolina. A hölgy négy győzelemmel végigsöpört a mezőnyön és állt a dobogó tetejére. A fiúk plusz 73 kg-os súlykategóriájában két versenyző indult az egyesülettől. Kara Bence négy ippon értékű győzelemmel, okos, taktikus judóval ment végig a súlycsoporton. Az egyesület Héraklész kerettagja és többszörös országos bajnoka újabb aranyérmet szerzett. Bozó Bence hatalmas fejlődésen ment keresztül, a nagy versenyző egyre jobban szerepel a megmérettetéseken. A nap végén a dobogó harmadik fokára állhatott és bronzéremmel tért haza.

Kiss Huba nem hozta tőle megszokott formáját ezen a versenyen, eddig minden hétvégén versenyzett, ami már túl nagy terhelés volt neki. Gyáni János edző elmondása szerint Hubától is várta a hozzá méltó aranyat, hiszen megvan hozzá a képessége és technikája. A versenyző bronzérmet szerzett.

U13 kategóriában két bajnoka is született az SE-nek. Petrovszki Márk most vett részt élete második versenyén, ahol magabiztosan uralta a mezőnyt. Négy győztes mérkőzés után aranyérem került a nyakába. A diákolimpiai bajnok Perecz Márk három magabiztos győzelemmel szerzett aranyérmet. Szintén U13 kategóriában állt tatamira Csachó Balázs, aki a három magabiztos győzelemmel ment előre. A döntő mérkőzésen karfeszítést hajtott végre ellenfelén, aki fel is adta a küzdelmet. Balázs már a nyakában érezhette az aranyérmet, viszont a bíró nem ítélte szabályosnak az akciót, így a békéscsabai versenyző végül a második helyen végzett.

U10-es kategóriában Fodor Tamás és Gajdács Ábel az egyik legnépesebb súlycsoportba kerültek. Mindketten első versenyükön vettek részt. Gyáni János edző nagy reményeket fűz hozzájuk, így kíváncsian várta, hogy szerepelnek. Három-három győzelem és egy vereség után egymással küzdöttek meg a bronzéremért. A mérkőzésen Fodor Tamás került ki győztesen és lett az érem tulajdonosa, míg Gajdács Ábel pontszerző ötödik helyen végzett. A Gyomaendrődi Judo Klub versenyzője, Jónás Zalán az U13 kategória 42 kg-os súlycsoportjában egy győztes és egy vesztes mérkőzéssel a pontszerző ötödik helyen végzett.

Az egyesület Telekgerendási Szakosztályának versenyzői is megmérettették magukat. Kis Ferenc edző tanítványai jól szerepeltek. Kertész Lívia ezüst-, Viczián Anna és Viczián Lili bronzérmet szerzett, míg Horváth Armand pontszerző hetedik helyen végzett. A telegerendási judokák a héten övvizsgán vettek részt, ahol 7 versenyző sikeresen vizsgázott.

hirdetés

Szóljon hozzá!

67 − = 57