Mercedes-szerű hátsó szárnnyal készül a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari (archív)

Habár a téli tesztek alapján úgy tűnt, hogy a Ferrari lesz a 2019-es szezon fő esélyese, az eddigi mindhárom idei versenyen kettősgyőzelmet aratott a regnáló világbajnok Mercedes csapat.

hirdetés

Nico Rosberg, 2016 Forma-1-es világbajnoka úgy véli, az aerodnimakai osztályon lőttek mellé Maranellóban, amivel Lewis Hamilton is egyetért.

hirdetés

„Tudjuk, hogy a Ferrari négy tizeddel gyorsabb nálunk az egyenesekben, de a kanyarokban időt veszítenek. Kíváncsi vagyok mikor találják meg a helyes beállításokat” – nyilatkozta Hamilton.

„Hamarosan érkezik egy Mercedes-szerű hátsó szárny” -mondta Mattia Binotto, a Scuderia csapatfőnöke a német Auto Motor und Sportnak.

A német szaklap értesülései szerint a szezon első európai versenyén, Barcelonában debütál majd az olaszok új aerodinamikai eleme, ám hozzáteszik, hogy az új hátsó légterelővel a maranellóiaknak módosítaniuk kell egyedülálló első szárny dizájnjukon is.

Az AMuS a megbízhatóságról is kérdezte Binottót, melyre így felelt a svájci szakember: „Először a köridővel, aztán a megbízhatósággal foglalkozunk” – jelentette ki.

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 6 = 1