Polgárőri irodát adtak át Gyulán

polgárőr, gyula Fotó: Körös Hírcentrum

Polgárőri irodát adtak át a mai napon Gyulán, a Pósteleki u. 22. szám alatt.  

hirdetés

Kónya István alpolgármester köszöntötte dr. Görgényi Ernő polgármestert, Kojsza Zoltán rendőrkapitányt, Gyarmati Sándort a Megyei Polgárőri Szövetség vezetőjét és Pintér Sándort a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőri Egyesület elnökét.

hirdetés

Az ingatlan, ahol a polgárőri iroda újonnan ki lett alakítva, korábban kocsmaként üzemelt. 2018 december elején derült ki, hogy a Kalóz Kocsma vezetője visszaadja a bérleményt, a városvezetés pedig úgy döntött, hogy az ingatlant az önkormányzat kívánja a továbbiakban hasznosítani, mégpedig a gyulai polgárőrök számára egy méltó iroda kialakítása végett. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy azért nagyon fontos ennek a városrésznek, hogy a polgárőrség ilyen módon megerősödjön, mert a lakótelepeken és azok környékén olykor-olykor előfordulnak kisebb, nagyobb bűncselekmények, rongálások, lopások. Kónya István megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját és kérte, hogy ajándékként tekintsék az átadott irodát és ahogy eddig is tették, a jövőben is vívják ki a gyulai polgárok elismerését.

“Valamennyien ismerjük mi magyarok azt a jelenséget, amit úgy hívunk, hogy rablóból pandúr, de most Gyulán megmutattuk azt a jelenséget is, amit úgy hívhatunk, hogy kalózból polgárőr. Úgy gondolom, hogy ez egy szimbolikus üzenettel bíró jelenség, hogyan lesz egy kocsmából a közbiztonságot növelő polgárőr iroda” – fogalmazott dr. Görgényi Ernő polgármester. Hozzátette, hogy a közbiztonság biztosítása elsősorban a rendőrség feladata, azonban a közbiztonság egy közös ügy. Közös ügye az önkormányzatoknak, a civil szervezeteknek is és kitüntetett helyen szerepelnek ebben a polgárőrök. A polgármester elmondta, hogy a polgárőrök köszönetet és nagyrabecsülést érdemelnek, azért a munkáért, amelyet társadalmi munkaként végeznek el és hogy ez mennyire fontos az önkormányzat számára, ezért nemcsak az ingatlant ajánlották fel, de a felújítási munkálatokban az önkormányzat munkatársai is saját kezűleg vettek részt, közöttük Kónya István alpolgármester is.

Gyarmati Sándor, a Megyei Polgárőri Szövetség elnöke elmondta, hogy nagy öröm számára, hogy Gyula városában a polgárőrök egy komplex irodát vehetnek át, ami elősegíti a munkájukat. A Gyulai Polgárőr Egyesület eddig is kitűnően végezte a munkáját, az első tíz között van Békés megyében szolgálat ellátásában, tájékoztatta a jelenlévőket az egyesület elnöke. Megköszönte a városvezetés támogatását és további eredményes munkát kívánt a polgárőrök számára.

Végül Pintér Sándor köszönte meg a polgármesternek, hogy megkaphatták az irodát, valamint külön köszönetet mondott Kónya Istvánnak a rengeteg munkát és utánajárást annak érdekében, hogy minél hamarabb birtokba vehessék, használhassák az irodát a gyulai polgárőrök.   

Az átadás végén Fekete Imrének és Varga Péternek adtak át emléklapot köszönetképpen a munkájukért, melyet a helyiség kialakításáért végeztek.

hirdetés

Szóljon hozzá!

9 + 1 =