Dr. Grin Igor természetfotókból nyílt kiállítás a Békési Galériában

Fotó: Gazsó János

Nyugdíjba vonulása óta, közel két évtizede hódol a természetfotózásnak dr. Grin Igor, akinek többedszer nyílt kiállítása a Békési Galériában.

hirdetés

A nyugalmazott békéscsabai néprajzkutató-muzeológus ezúttal a Szarvasi Arborétumban, a Pepi gróf kertjeként emlegetett részen, verőfényes nyári napsütésben és őszelőn készített fotográfiáit hozta el, jónéhány nagyméretű alkotást, melyek a megye egyik legszebb kiállítótermét, a Békési Galéria nagytermét is megtöltik. A képek címei sokat sejtetőek és egyfajta romantikát, de természetszeretetet is sugallnak. Például: Etűd égigérő fehér nyárfákkal, A kert szelíd szépsége, Kékvirágos üdvözlet stb…

Dr. Grin Igort az április 12-i kiállításmegnyitón Izsó Gábor polgármester és a tárlatot szervezők nevében S. Turcsányi Ildikó múzeumigazgató köszöntötte. Később a kiállító lépett mikrofonhoz és mások mellett munkamódszeréről, a digitális fotózás kulisszatitkairól beszélt az érdeklődőknek. A jó természetfotó titka – ahogy mondta –, a felkészülés az alkotó folyamatra, az odafigyelés az anyatermészet kisebb-nagyobb rezdüléseire. „A természet hullámhosszán” című tárlat augusztus 31-ig tekinthető meg a Széchenyi tér 4. szám alatt, a Békési Galéria nagytermében.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 6 = 1