Berger: A Ferrari rosszul döntött, hogy Vettelt kezdte favorizálni

ferrari Fotó: Kaiser Erika

Gerhard Berger úgy látja, hogy a Ferrari nem hozott jó döntés azzal, hogy Sebastian Vettelt részesítette előnyben a szezon első három versenyén.

A legutóbbi, Kínai Nagydíjon is láthattuk ezt megtörténni, és talán a szezonban ez kavarta a legnagyobb port, ugyanis eléggé megosztotta a nagyközönséget a Ferrari döntése. A csapatnál újonc Charles Leclerc lerajtolta Vettelt, ám nem sokkal a verseny kezdete után el kellett engednie négyszeres világbajnok csapattársát.

hirdetés

Mindazonáltal Leclerc járt közelebb a győzelemhez a Ferrari pilóták közül még Bahreinben, hiszen a monacói magabiztos előnnyel vezetett a verseny utolsó szakaszáig, ám akkor egy motorhiba alakította rémálommá az eddig álomszerű hétvégéjét. Berger szerint Vettel nyomás alatt van, és át kéne gondolnia a Ferrarinak azt, hogy ugyanolyan mértékben támogatják a két versenyzőt.

„Akármennyire kedvelem és nagyra tartom Sebastiant, itt van egy srác, aki képes bajnokságot nyerni. Szerintem ez nem olyan egyszerű, hogy azt támogatjuk, aki tapasztalt a tapasztalatlanabbal szemben. Szerintem ez rossz döntés” – mondta a korábbi Ferrari pilóta.

„Ezt a kérdést mindig más szempontból kéne megközelíteni. Azon múlik, hogy a szezon melyik szakaszában járunk. Tavaly Monzában például már a végéhez közeledett a bajnokság, és Arrivabene engedélyezte a szabadon versenyzést, de már tisztán látszott, hogy ha valakinek van esélye az Vettel, és nem Räikkönen. Ilyen helyzetben én máshogy reagálnék. A döntő szempont az, hogy mikor van ilyen szituáció, és tényleg javít-e az adott versenyző esélyein. Ha az első-második versenyen vagyunk szemtanúi ilyennek, azzal nem értek egyet.”

Racingline.hu

Szóljon hozzá!

+ 6 = 15