Extraliga: előny a Békéscsabánál

extraliga Fotó: BRSE

Húsvéthétfőn kezdődött el a harmadik helyért zajló párharc a női Extraliga rájátszásában. A békéscsabaiak az Újpest együttesét fogadták a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, ahol a fináléról lemaradó csabai lányok egyértelmű célja volt, hogy érvényesítsék a pályaelőnyt.

hirdetés

Ennek megfelelően indult a találkozó, a viharsarkiak magabiztosan és csapatként játszva hamar elléptek ellenfelüktől, 8:3. A folytatásban Mlinar és Perovic vezetésével tovább növelték a hazaiak előnyüket, egészen 8 pontra, 14:6. A végjátékban is szervezetten és pontosan játszott az ötszörös bajnok, amelynek 25:13-as szettgyőzelem lett az eredménye.

hirdetés

A második szettben ott folytatódott minden, ahol az előzőben véget ért. A BRSE Bodnár vezérletével 4:0-val kezdte az etapot. A folytatásban 4 pontot szerzett az UTE és egalizált, de Perovic kinyitotta a pontzsákot és újból nagy előnyre tett szert a BRSE, 13:7. A játszma végjátékához közeledve ismét Bodnár parádés megoldásainak örülhettek a hazai drukkerek. 20:13-nál már-már úgy tűnt, hogy simán behúzza a szettet a Békéscsaba, azonban elég volt egy rövidzárlat és egalizáltak fővárosi lila-fehérek. (21:21) Paul Bogdan időkérése után összekapták magukat a hazaiak és lezárták a szettet 25:22-re.

A harmadik etap hasonlóan kezdődött, mint a második. Perovic pontjaival hamar 6:1-es előnyre tett szert a BRSE, de az Újpest 7-nél egalizálni tudott. A folytatásban hektikussá vált a játék képe, hiszen több alkalommal alakított ki magának nagyobb előnyt a viharsarki együttes, majd az UTE kiegyenlített, 16:16. A végjátékhoz közeledve 3 ponttal is vittek a fővárosiak, de a csabai lányoknak helyén volt a szíve és ismét 25:22-re zárták a szettet, s 3:0-ra a mérkőzést is.

A párharc így 1:0-s BRSE előnyből folytatódik április 24-én szerdán, 18 órától a Tungsram csarnokban.

Paul Bogdan: A párharc hátralévő részében az első szettben produkált játékot kell hoznunk, hiszen ott mutatkozott meg igazán a csapatok közötti különbség. A második és harmadik etapban rengeteg pontot ajándékoztunk ellenfelünknek, ezt a folytatásban teljesen le kell redukálnunk. Köszönjük szurkolóink biztatását, ismét nagyszerű hangulatot teremtettek.

Mérkőzés alakulása: 1. szett: 8:3, 16:9, 21:10. 2. szett: 8:4, 16:10, 21:16. 3. szett: 8:7, 16:14, 20:21.

Forrás: BRSE

hirdetés

Szóljon hozzá!

94 − = 92