Vettel: A Ferrarinál a csapatérdek elsőbbséget élvez az egyéni érdekekkel szemben

f1inews, Vettel Fotó: Kaiser Erika

Sebastian Vettel kiállt a csapatutasítást elrendelő Ferrari mellett. A német versenyző elmondta, a Scuderiánál a legfontosabb a csapatérdek, minden más csak ez után következik.

hirdetés

Három futam alatt három csapatutasítás, így áll jelenleg az olasz istálló mérlege, és az elszenvedő fél pedig mind három alkalommal Charles Leclerc lett. Mattia Binotto még a szezon kezdete előtt kijelentette, hogy kétes szituációkban Sebastian Vettelt fogják támogatni, aki jóval tapasztaltabb, mint ifjonc csapattársa, ám a svájci-olasz szakember azt is elhintette, ha a monacói jobb teljesítményt nyújt, mint a német, akkor ez a sorrend változhat.

hirdetés

Vettel is ezt magyarázta el legutóbb, szerinte ő is és Leclerc is tisztában van azzal, hogy először következik a csapat és csak utána az egyéni érdek.

,,Mindig a csapat élvez elsőséget, szerintem ezzel Charles is tisztában van, ahogy én is, mi a csapatért vezetünk. A saját versenyünket futjuk, ezért az ilyen szituációk sosem kellemesek, de ez már csak így megy, egyszer fenn egyszer lenn. Sok verseny áll még előttünk, idővel tudjuk majd megállapítani, hogy jól cselekedtünk-e vagy sem. A pillanat hevében mindig próbálod azt tenni, amit helyesnek gondolsz. Megértem, hogy ez nem könnyű egyik érintettnek sem, de ahogy már mondtam, megpróbálunk erősebbek lenni, és felvenni a harcot a Mercedesszel, akik jelenleg egy kicsit elléptek tőlünk. Meg kell értenünk, miért maradtunk le és dolgoznunk kell azon, hogy kiküszöböljük a problémát.”

A négyszeres világbajnok Kínában kritizálta a csapatutasításról kérdező újságírókat, válaszolni sem akart a kérdésekre, mert szerinte unalmas, hogy folyton csak ezzel foglalkoznak. A futam utáni sajtótájékoztatón az egyik újságíró megkérdezte a németet, hogy szerinte lehet-e a csapatutasítás egy jó eszköz arra, hogy valaki világbajnok legyen, Vettel a kérdésre így felelt:

,,Nem tudom, talán meg kellene kérdezni Lewist (Hamilton). Úgy vélem a Mercedes egy másfajta szituációban volt akkor, ám nem az volt az első alkalom, mikor ilyen helyzetet láthattunk. Ahogy Mattia is mondta mi mindent egy csapatként próbálunk végrehajtani. Múlt héten, vagy két héttel azelőtt Charles gyorsabb volt, a helyzet pedig egyértelműbb, talán Bahreinben könnyeben is lehet előzni. Ugyanakkor azt hiszem a legfrusztrálóbb dolog az, hogy nem a harmadik és a negyedik helyen fejeztük be ezt a futamot. Nyilvánvalóan Charles előtt akarok lenni, ahogy ő is előttem, ez a játék már csak ilyen. Tovább nem akarok magyarázkodni, ezek a szituációk sosem egyszerűek főleg annak tekintetében, hogy mit hoznak ki a válaszainkból.”

Az utolsó szavaira utalva még megkérdezték, gondol-e valami konkrétumra a válaszával kapcsolatban, mire a négyszeres világbajnok a következőt felelte:

,,Nem igazán, csak az én szemléletem szerint ez „gyenge újságírás”. Nem mondanám frusztrálónak a dolgot, csak már fájdalmas mindig ugyanarra a kérdésre válaszolni újra és újra. Azonban én nem vagyok újságíró, hogy megítéljem ezt, ne vegye személyeskedésnek a megjegyzésem.”

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

67 − 61 =