Újabb parkolóhelyek épülhetnek Gyulán

Fotó: Körös Hírcentrum

Dr. Görgényi Ernő polgármester az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézményének épülete előtt tartott sajtótájékoztatót a mai napon.

Elmondta, hogy a képviselő- testületi ülésre beterjesztett egy határozati javaslatot, miszerint a testület csütörtökön dönthet arról, hogy a rendelkezésre álló 68 millió forintot hogyan osztja fel utak, parkolók, járdák építése céljából.

A polgármester javaslatában szerepel, hogy ebből a keretből a Gyógypedagógiai Intézet előtt is kerüljenek kiépítésre parkolóhelyek. A városvezető elmondta, hogy még a tavalyi év folyamán kereste meg őt a tagintézmény-vezető asszony, Nyist Kornélia, hogy létesítsenek az épület előtt parkolókat, mert főleg a reggeli órákban, mikor a szülők hozzák az iskolába a gyerekeket, akkor az udvar kapacitása nem elég ahhoz, hogy leparkoljanak és bekísérjék őket az épületbe.

hirdetés
Fotó: Körös Hírcentrum

A terveztetés már megtörtént, amelynek költsége 444 500 Ft volt és 4 300 000 Ft-ra becsülik a 8 parkolóhely megépítését, amelyet a polgármester reményei szerint jóvá fog hagyni a képviselő-testület. Egyéb útépítési javaslatok is fel fognak merülni az ülésen, valamint a városi hidak műszaki állapotának szakemberekkel való felmérése is – számolt be a polgármester.


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!