Sikeresen vizsgáztak a sarkadi önkéntesek

tűzoltókat, katasztrófavédelmi, szarvas, Végegyházánál, békésen, bélmegyer, veszélyhelyzet, parkoló, Körösladányban, Orosházán, gyulán, megyei, sarkadi, hétvégén, szarvas, békéscsabán, szarvasi, sarkadon, kaszaper, kunágotán, katasztrófavédelem sarkadi, országszerte

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az együttműködési megállapodással rendelkező önállóan beavatkozó Sarkadi Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére szervezett minősítő gyakorlatot a napokban.

hirdetés

Az önkéntes tűzoltó egyesületek tevékenységükkel a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett nagymértékben hozzájárulnak Békés megye lakosságának mentő-tűzvédelméhez. A gyakorlat komoly kihívásokat tartogatott a beavatkozó, valamint a tűzoltás vezetői állománynak. A feladatok végrehajtása során a szaktevékenységet végző önkéntes tűzoltó egyesület tagjai a gyakorlati helyszínen bizonyíthatták rátermettségüket valósághű környezetben.

hirdetés

A minősítő gyakorlaton részt vevő erőknek tűzoltási feladatként egy szituációs gyakorlati elemet kellett végrehajtania. Ennek során egy pincehelyiségben keletkezett szimulált tüzet kellett megfékezniük. A műszaki mentési gyakorlati elemeként úttestre dőlt fa eltávolítása szerepelt. A feladatok végrehajtása során vizsgálták a szakfelszerelések és védőfelszerelések használatát, a rádióforgalmazás tartalmát, a biztonsági rendszabályok és a szakmai utasítások maradéktalan betartását.

A gyakorlat végrehajtását Maczek Szilárd tűzoltó alezredes, tűzoltósági főfelügyelő megfeleltre minősítette, az önkéntes tűzoltók továbbra is felkészültek az előttük álló kihívásokra, bebizonyították, hogy továbbra is elhivatottak a lakosság biztonságának megőrzésében.

Forrás: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 3 = 3