A Lencsési Közösségi Ház is megújulhat

Lencsési Közösségi Ház Fotó: Körös Hírcentrum

Európai uniós támogatással a város több önkormányzati tulajdonú épülete megújul a közeljövőben. Elsősorban az energetikai korszerűsítésen, a környezetvédelmi szempontokon van a hangsúly.

hirdetés

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program közös projektje keretében energetikai korszerűsítés történik a Bartók Béla út 12. szám alatti és a Féja Géza tér 1. (Lencsési Közösségi Ház) önkormányzati épületek esetében. A rendelkezésre álló forrás 157,5 millió forint, a támogatás 100 százalékos intenzitású. A munkálatok a közösségi ház esetében egyre látványosabbak. A tervek szerint az önkormányzat a fejlesztéssel elősegíti az intézmény hatékonyabb energiahasználatát, racionálisabb energiagazdálkodását.

hirdetés

A tervek között szerepel a homlokzat utólagos hőszigetelése, a zárófödémek utólagos hő- és vízszigetelése, a központi fűtésrendszer korszerűsítése, a homlokzati nyílászárók cseréje, korszerűsítése. A projekt tartalmazza a megújuló energia hasznosító rendszer kiépítését. A fejlesztés tervezése során hangsúlyt fektettek az akadálymentesítésre is. Sor kerül az akadálymentes bejárat kialakítására, valamint az akadálymentes WC kialakítására is. A lakótelep szívében elhelyezkedő épület számos csoportnak, rendezvénynek ad otthont hétről hétre. Ezért is fontos a felújítása, hogy a következő évtizedekben is jó otthona lehessen a békéscsabaiaknak.

hirdetés

Szóljon hozzá!

68 − = 62