Bölcsődei dolgozókat ismertek el Békésen

bölcsőde, Békés Fotó: Gazsó János

Idén újra gazdára talált a „Kezünkben a jövő” díj, a békési bölcsődékben dolgozók elismerése, melyet a kollektívák döntése nyomán adnak át.

Ezúttal a Földvár Bölcsődéből Varga Andrásné Hucz Anikó dajka, míg a Gólyafészek Bölcsődéből Pankotai Jánosné Molnár Edit szakácsnő vehette kezében a Kis Anikó keramikus által megformált emléktárgyat és fogadhatta koleganői gratulációit. Mindketten évtizedek óta dolgoznak békési bölcsődékben.

hirdetés

A Kecskeméti Gábor Kulturális Központban tartott Bölcsődék Napján Izsó Gábor polgármester a kisgyermekek nevelésében-gondozásában szerepet vállalók pedagógusi munkájának fontosságát méltatta. Kifejtette, hogy a város két bölcsődéjében elég férőhely van az igények kielégítéséhez. Amennyiben a kormányzat családpolitikai törekvései eredményre vezetnek és több gyermek születik, akkor újabb bölcsődét épít majd a település – tette hozzá. Béres Istvánné, a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde igazgatója a szakértelem, türelem és szeretet egységét húzta alá. Ezek, továbbá a legkisebbek melletti kiállás és a gyermek centrikusság jellemzi a helyi bölcsődékben dolgozókat – mondta.

Fotó: Gazsó János

A napot szakmai továbbképzéssel kötötték össze, melynek során Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató főiskolai tanár tartott érdekes és értékes előadást az okos eszközök kisgyermekek idegrendszerére gyakorolt hatásairól és veszélyeiről. Az okos eszközöktől való függőség sajnos már a három évesnél fiatalabbaknál is jelen lehet, rendszerint helytelen szülői minta nyomán. A szakember tanácsa, hogy a szülők egyáltalán ne adjanak a gyerekek kezébe ilyen eszközt és soha ne engedjék, hogy bármilyen képernyőt bámulva terhelje kialakulatlan idegrendszerét, mert soha vissza nem fordítható károkat okoznak ezzel gyermekükben.

Szóljon hozzá!

62 − 53 =