Először jön Magyarországra Formula E autó bemutatózni!

Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: ABB Formula E

Szenzációs hírt közölt a Hungaroring, mint szervezője a Nagy Futamnak: először lesz látható Magyarországon egy Formula E autó demo közben.

hirdetés

Évek óta rendre felmerült szurkolói és szakmai körökben is, hogy az elektromos formaautózás csúcsának is ideje lenne már hazánkba látogatni, és erre végre 2019-ben sor kerül. A Racingline önjelölt nagykövetként kampányolt a dologért tavaly Zürichben az ePrix-n, és egyébként jó a fogadtatása egy leendő magyar versenynek. Mint írják, továbbra is úgy vélik, hogy ennek a legjobb helyszíne a Népliget lenne, ahol 1936-ban már volt Grand Prix, magyar résztvevővel, Hartmann Lászlóval.

hirdetés

Most az elektromos versenyautó pilótája a Jerome d’Ambrosio lesz, aki jelenleg vezeti a bajnokságot. Annyi extra “magyaros” vonatkozása is van az ő szereplésének, hogy az utolsó Habsburg uralkodó dédunokájával, Eleonórával jár a belga versenyző.

A Racingline azt írja, egyáltalán nem jön át a Formula E autóinak a hangja és sebessége a televízión keresztül, így mindenkinek azt ajánlják, hogy május 1-én látogassanak el Budapest belvárosába.

A Racingline videó összeállítás tavalyról, Svájcból:

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 83 = 90