Taekwon-do világbajnokság: Mezei Nikolett érmes helyen

taekwon-do Fotó: Gregor László

Az ITF taekwon-do világának legjelentősebb eseményét rendezik meg Németországban, Inzell-ben a 21. Felnőtt és 15. Junior ITF taekwon-do Világbajnokságot.

hirdetés

A hosszas és alapos felkészülés után kiérkező magyar válogatott – köztük a hat Békés megyei versenyző – sikeresen vette az első akadályt. A mérlegelésen, ha nem is könnyen, de mindenki hozta versenysúlyát. A szerdai kezdő napon is rendeztek versenyszámokat, de igazán csütörtökön indult be a nagyüzem a 64 ország 1231 sportolóját megmozgató világbajnokságon.

hirdetés

A Békés megyeiek közül a magyarbánhegyesi lányok, Süli Tamara a 9-16 helyezettként végzett az I. danosok formagyakorlatában. Az első fordulóban a belga Laura Mourettet verte, a második fordulóban pedig a bosnyák Samra Mrso-n jutott túl. A legjobb nyolcba jutásért a hatalmas mezőnyben a holland Tessa Schoots már nagy falatnak bizonyult. (A holland lány később a legjobb négybe jutott!) Klubtársa, Tamás Boglárka szintén a 9-16 között végzett a felnőtt nők 50 kg-os küzdelmi versenyszámában. Bogi az első körben biztosan győzte le a chilei Constanza Fariast. A következő körben viszont alulmaradt a lengyel Patrycja Pietak ellen.

Az ifjúsági 65 kg-os súlycsoportban a battonyai Mezei Nikolett esélyesként érkezett, ennek megfelelően ki is emelték a húzós mezőnyben a korábbi Világ és Európa-bajnokot. Az első körben magabiztosan verte a lengyel Wiktoria Miadzelt. Második mérkőzése is egyértelmű győzelem volt az ír Rebecca Quinn ellen. Ezzel bejutott a legjobb négy közé.

Hogy milyen lesz a folytatás, az szombaton derül majd ki, amikor az orosz Viktoria Zhdanko ellen kísérli meg a döntőbe jutást és utána remélhetőleg a döntőt. Klubtársának, Tóth Balázsnak viszont bronzérmet hozott a nap, hiszen a junior speciál törő csapat tagjaként megszerezték a magyar csapat első bronzérmét. A csütörtöki nap értékes teljesítményekkel és érmekkel lett emlékezetes, így komoly reményekkel várják versenyzőink a pénteki versenynapot!

hirdetés

Szóljon hozzá!

81 − 80 =