Korszerűsítésre vár a buszpályaudvar

buszpályaudvar Fotó: Szarvas Péter / Facebook

Régóta szembesül azzal folyamatosan a lakosság, hogy a buszpályaudvar lépcsője leromlott állapotban van. A borítás leesik, balesetveszélyessé vált ott a közlekedés.

hirdetés

A napokban ezért Szarvas Péter polgármester és néhány szakember felmérték, milyen javításokra lenne szükség. Elkészült az elvégzendő feladatok listája is a felmérés során. Az is szembetűnő volt, hogy a kerékpártárolók kapacitása már nem elegendő. Sokan a fákhoz is zárják a bicikliket, ha szükséges. Az a döntés született, hogy 30-40 új tárolóhelyet is létrehoznak majd a buszpályaudvaron. Igyekeznek forrást találni a hibák kijavítására és a plusz kerékpártárolók létesítésére. Valamint szeretnék szebbé, rendezettebbé is tenni a környéket, ennek érdekében hulladékgyűjtő edényeket is helyeznek még ki a területre.

hirdetés

„Békéscsaba polgármestereként úgy gondolom, rendkívül fontos, hogy mit pillantanak meg először a városba érkező vendégek, illetve hogy milyen környezet fogadja a nap mint nap a buszpályaudvarról munkába indulókat. A lakossági jelzések több problémára is felhívták a figyelmemet, ezért ma reggel helyszíni szemlét tartottam a kollégáimmal, akikkel megvizsgáltuk és átbeszéltük a legnagyobb gondot okozó kérdéseket” – tájékoztatott közösségi oldalán is a városvezető.

Szarvas Péter így nyilatkozott a fejlesztésről:

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

46 − = 43