Hamilton: Túl barátságos voltam Bottasszal a rajtnál

hamilton Fotó: Kaiser Erika

Lewis Hamilton végig Valtteri Bottas mögött haladt az Azerbajdzsáni Nagydíjon, ám előzési pozícióba nem tudott kerülni, így „csak” második lett.

A brit a legközelebb az előzéshez (ha a rajtot nem vesszük figyelembe) az utolsó körökben volt, ekkor DRS távolságba is sikerült kerülnie, ám ez sem volt elég. Ám szerinte nem ezen ment el a verseny, hanem még korábban. Hogy pontosan min, azt a Sky Sports F1-nek mondta el.

hirdetés

„Nem végeztem elég jó munkát az időmérőn, ő [Bottas] viszont igen. Aztán a versenyen az egyes kanyarban túl barátságos voltam, és igazából odaadtam neki a pozíciót. Fantasztikusan vezetett, az egész versenyt hiba nélkül teljesítette, megérdemelte a győzelmet.”

Az újabb kettős győzelemmel a Mercedes új rekordot állított fel: ők az első csapat, akik a szezon első négy versenyét 1-2-ben zárták. Hamilton tehát nem volt csalódott, sőt tudja, hogy ez nem igazán az ő pályája.

„Nem ez volt a legjobb versenyünk az évben, és amúgy is mindig nehéz futam ez nekem, ezt figyelembe véve azért elég jó a végkifejlet. A csapat fantasztikus eredményt ért el. Valtteri kivételes munkát végzett egész hétvégén, én viszont nem mentem olyan jól, így keményebben kell dolgoznom. Nem arról van szó, hogy nem élvezem a pályát, egyszerűen szenvedek itt. Vannak versenyek, ahol szenvedek. A végére kicsit felgyorsultam, de már túl késő volt.”

Racingline.hu

Szóljon hozzá!

69 + = 76