A Ligetben és a főtéren majálisoztak Békéscsabán

ligetben Fotó: Körös Hírcentrum

Békéscsabán május elsején több helyszínen is rendeztek majálisi programokat. A főtéren sor került a XX. Civil Kulturális Börzére, míg a Ligetben a tavalyi kihagyás után idén ismét számos színes esemény várta a kicsiket-nagyokat.

hirdetés

Idén újra megszervezte a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a már hagyományosnak számító Majálist a megújult Széchenyi Ligetben és a Körösök Völgye Látogató Központban. Ugrálóvár, céllövölde, körhinta, mesemondás, veterán motor és kerékpár kiállítás is várta az érdeklődőket. De nem csak a szórakozás került előtérbe. A Zöldülj! Fordulj! Környezettudatos családi vetélkedő, a kézműves foglalkozás az újrahasznosítás jegyében és a Közlekedj okosan! kerékpáros szemléletformáló program legalább annyira hasznos is volt. Emellett helyi termékekkel és az egészséges táplálkozással is ismerkedhettek az érdeklődők a Ligeti Vásárban. Tavaly a hagyományokkal ellentétben nem rendezték meg a Csabai Majálist és Ligeti Vásárt a Széchenyi Ligetben zajlott felújítások miatt. Ezért is különleges volt, hogy idén újra visszaköltözhetett a majálisi hangulat a Ligetbe.

A Civil Kulturális Börzét idén már 20. alkalommal szervezték meg Békéscsabán. A Börze olyan közösségi és kulturális értékek ápolója, amelyek rámutatnak a civil szféra jelentőségére és szükségességére. A rendezvény megszervezésével idén is ezt szerették volna erősíteni. A Börzén a Civil Szervezetek Szövetsége tagszervezetei és a megyében működő civil szervezetek egyedülálló lehetőséget kaptak a nagyközönség előtti bemutatkozásra. A szervezők fontosnak tartják, hogy a rendezvény minél nagyobb civil összefogásban valósuljon meg.

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 34 = 41