Ötödik alkalommal rendezik meg idén a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóját Gyulán

Fotó: Körös Hírcentrum

Gyula Város Önkormányzata, a Szivárvány Napközi Otthon, a „Hatodik Érzék” A Fogyatékkal Élőkért Egyesület, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete és az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézménye közös szervezésében kerül megrendezésre a Sérült Fiatalok V. Megyei Találkozója május 23-án Gyulán, a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

A rendezvénnyel kapcsolatos sajtótájékoztatón Alt Norbert alpolgármester elmondta, hogy az esemény már fesztivál jellegűre nőtte ki magát az elmúlt évek folyamán. Az egész napos programok mellett a rendezvényre látogatóknak a Kohán Képtárban lévő LEGO kiállítást is lesz lehetőségük megnézni. Idén egy új elemmel is bővül a programok listája, ugyanis a tornacsarnokban egy szépségsarkot alakítanak ki, ahol a Harruckern János Szakközép Iskola fodrász és kozmetikus tagozatos hallgatói fognak kedvükre tenni a szépülni vágyóknak.

hirdetés

Papp Zsuzsanna, a „Hatodik Érzék” A Fogyatékkal Élőkért Egyesület elnöke elmondta, hogy először 2015-ben rendezték meg ezt a rendezvényt, amit azóta minden évben megrendeznek. Kezdetben 200-300 fővel indultak, idén már 500 fő felett jár a rendezvényre regisztráltak száma.

A délelőtti megnyitót követően sportolásra lesz lehetősége a résztvevőknek, valamint a Gyulai Aikido Klub bemutatóját tekinthetik majd meg. A nap folyamán rajzpályázat eredményhirdetésére, solymászbemutatóra és a Gyulai Agility Szabadidősport Klub bemutatójára is sor fog kerülni. Hagyományosan, idén harmadik alkalommal engedik le a Víztoronyból a Barátságzászlót, amelyet Kéri László segít megfesteni és amelyre miden kisgyermek kézlenyomata rákerülhet. A nap végén pedig a Retro Disco fogja kezdetét venni.

A rendezvény fővédnöke Dr. Kósa Ádám európai parlamenti képviselő lesz, a műsorvezető szerepét Dombóvári Vanda fogja betölteni. Örkényi-Nyist Kornélia, a Pánczél Imre Tagintézmény vezetője elmondta, hogy három éve vesznek részt és kapcsolódtak be a rendezvény szervezésébe és megtiszteltetésnek tartják, hogy az egyesület segítségére lehetnek az előkészületeben és az utómunkálatokban.

 

 

Szóljon hozzá!

− 7 = 2