Räikkönen szerint a következő futamon már egyszerűbb dolguk lesz

raikkonen Fotó: Alfa Romeo

Kimi Räikkönen elmondta, a Kínai Nagydíj óta tisztában voltak azzal, hogy probléma adódhat az első szárnnyal, ám a büntetés csak Bakuban érkezett, minek következtében kizárták a finnt az időmérőről és a bokszutcából volt kénytelen indul, azonban így is behozta autóját a 10. helyre.

hirdetés

2007 világbajnok úgy érzi több egységet is szerezhetett volna, ha nem kapja a büntetést, továbbá hozzátette, a kérdéses elemmel nem tettek szert előnyre.

,,A legutóbbi futamon akadt egy kis problémám, az első szárnyról egy huzal letört a verseny vége felé, ezért leszorítóerőt veszítettem. Tudtuk, hogy gond akadhat, de nem volt időnk arra, hogy egy újat gyártsunk, tehát ezt kellett elhozni. Nem nyertünk vele előnyt, nem lettünk gyorsabbak általa, ám ez így alakult.”

Räikkönen az Azerbajdzsáni Nagydíjon remek etapokat produkált, minek következtében ismét pontszerző helyre hozta be autóját. Az eddigi négy futamon, rajta kívül csak három nagy csapat versenyzői voltak erre képesek.

,,Szereztünk egy pontot, ami több, mint a semmi, de nehéz verseny volt, egyszerűen nem volt elég tapadás. Nem hinném, hogy igazán jól működésre bírtuk az abroncsokat annak érdekében, hogy általuk megfelelő tapadást nyerjünk, de megtettünk mindent, amit csak tudtunk. Úgy vélem az az egy pont volt a legjobb, amit elérhettünk, a következő verseny viszont sokkal egyszerűbb lesz számunkra.”

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 4 = 2