Letartóztatás egy orosházi betörés miatt

orosházi, betörés, letartóztatás A kép csak illusztráció! Forrás: Pixabay

Az Orosházi Járási Ügyészség kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kezdeményezte egy 30 éves, többszörösen büntetett előéletű orosházi férfi letartóztatását. A férfi pár nappal ezelőtt betört egy orosházi lakóházba, ahonnan kerti szerszámokat és kerékpárt lopott.

hirdetés

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2019. április 29-én, napközben lopási szándékkal bement egy orosházi tanyába oly módon, hogy a lakóház zárt bejárati ajtaját felfeszítette, majd az ingatlanban kutatást végzett. A gyanúsított a házból egy benzinmotoros láncfűrészt, egy benzinmotoros fűkaszát, 1 üveg pezsgőt és fél liter házi pálinkát vitt el. A melléképületből egy női kerékpárt vitt magával, majd távozott a helyszínről. A gyanúsított a lopással 140.000,- Ft, míg a rongálással 5.000,- Ft kárt okozott, amely részben megtérült, tekintve, hogy a rendőrség a gyanúsított lakóhelyén – a pálinka kivételével – megtalálta az ellopott értékeket.

hirdetés

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, legutóbb 2018. december 31-én szabadult. De azóta is több büntetőeljárás van vele szemben folyamatban, azok hatálya alatt követte el jelen bűncselekményt. Minderre tekintettel a kényszerintézkedés kezdeményezésére a bűnismétlés veszélye miatt került sor. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte – tájékoztatott sajtóközleményében a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés

Szóljon hozzá!

93 − = 83