Elballagtak a Trefort végzősei

trefort Fotó: Körös Hírcentrum

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban rendezte ballagási ünnepségét május 3-án.

hirdetés

Közel 400 végzős diák ballagott el idén a BSZC Trefort-tagintézményéből. Kiss Mihály, az iskola igazgatója beszédében kiemelte, egy ilyen eseményen a diákokhoz intézett szavakkal mindenki oktatni és nevelni szeretne. Mindenki szentimentális, emelkedett hangulatban vesz részt egy ballagáson. Beszélt arról is, hogy mennyi nehéz, vagy éppen unalmas perc telt el, mire a diákok elértek eddig a mérföldkőig. Kiss Mihály az intézmény elmúlt évi sikereiről is szót ejtett. Kifejtette, hogy évről évre egyre több tanuló gyakorlatozhatott külföldön, és egyre szebb tanulmányi verseny-eredmények születtek. Majd köszönetet mondott azoknak a vállalkozóknak, támogatóknak, akik hozzájárultak a diákok és az iskola fejlődéséhez.

hirdetés

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere beszédében arra emlékeztette a fiatalokat, hogy nem sok hasonló alkalom van az ember életében, amikor így egyetlen pillanatban sűrűsödik össze múlt, jelen és jövő. Az emlékek, amelyektől búcsúzunk, és az álmok, amelyeket megvalósítani indulunk. Köszönetet mondott a diákoknak azért, hogy élettel töltötték meg a várost. “Életetek egyik legmeghatározóbb élményeként fogtok visszagondolni erre a napra, amikor elköszöntök iskolátoktól, szüleitektől, barátaitoktól, és városotoktól, Békéscsabától. Arra kérlek Benneteket, őrizzétek meg örökre a sok barátságot és emberi kapcsolatot, amelyek az elmúlt esztendőben köztetek szövődtek” – emelte ki a városvezető. Beszéde végén arra kérte a tanulókat, hogy ha a következő években el is hagyják a megyeszékhelyet, idővel bátran térjenek vissza. Hiszen Békéscsaba hazavár!

Képgaléria:

hirdetés

Szóljon hozzá!

9 + 1 =