Elballagtak a Harruckern végzős diákjai

Fotó: Körös Hírcentrum

A Gyulai SZC Harruckern János Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 2018/2019-es tanév végzős hallgatóinak tartották a mai napon a ballagási ünnepségét.

hirdetés

A végzős hallgatóitól az intézmény igazgatónője, Czeglédiné Szappanos Anita búcsúzott: „Kedves ballagó diákok! A ballagás napjával életükben lezárul egy korszak. Az utolsó csengőszó, a búcsúzást kísérő dallamok ezt sugallják. Minden, ami eddig önökkel történt lassan emlékké válik. Tervekkel, álmokkal, vágyakkal telve ülnek most itt, de talán még nem értik mi értelme volt az elmúlt évek erőfeszítéseinek, mi értelme volt a sok tanulásnak, a sok próbatételnek és kihívásnak. Nem baj, ha így érzik. Többet kell ahhoz élni és tapasztalni, hogy igazán felismerjék az iskola, a műveltség, a helyes magatartás elsajátításának lehetőségét. Az erőfeszítések mellett azonban a legfontosabb, hogy itt nőttek fel. Gyulán váltak kamaszból ifjúvá, felnőtté. Így gyarapodott tudásuk, formálódott gondolkodásuk. Ne feledjék, hogy mind e mögött nagyon sok munka, fáradozás és törődés van és ebben nagy szerepet játszottak tanáraik. Köszönjék meg türelmüket, lelkiismeretes munkavégzésüket. Mondjanak köszönetet osztályfőnökeiknek is, akik figyelemmel kísérték fejlődésüket, együtt örültek sikereiknek és segítették a kudarcok elviselésében”- fogalmazta meg gondolatait az ünnepi beszédében az igazgatónő.

hirdetés

Hozzátette, hogy a diákok legyenek hálásak a szüleik gondoskodásának, munkájának, amellyel lehetővé tették számukra a tanulást és így eljutottak az érettségi és a szakmai vizsgákig. Az igazgatónő felhívta a diákok figyelmét arra, hogy ne feledjék; napjainkban felértékelődött a tudás, a kitartás, a helytállás és a becsületes kétkezi munka.

A végzős hallgatók nevében Haraszti Noémi mondta el ünnepi beszédét. Köszönetet mondott az iskolának, tanáraiknak a munkájukért. Számos élménnyel gazdagodtak az elmúlt években, ezért évről évre egyre szorosabbá vált a kapocs, amely összekötötte őket, nemcsak az iskolával, a tanáraikkal, hanem az osztály-és iskolatársaikkal is egyaránt – emlékezett vissza a diáklány. Az ünnepség során sor került a Harruckern zászló átadására, melyet a végzős hallgatók képviselői adtak át a 11. évfolyam képviselői számára, majd ezt követően a kiválóan teljesítő tanulóknak adták át a jutalmakat. A Daróczy László-emlékdíjat a munkaközösség kollégájának emlékére alapította a család, amelyet minden évben a húsipari szakmában kiválóan teljesítő, vagy szakmai versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtó diák kaphatja meg. Az elismeréshez pénzjutalom társul.

A díjat dr. Daróczy Linda adta át, amit ebben az évben Ásós Tibor kapott.

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 2 = 1