Alonso: Nem hiányzik a Forma-1

alonso Fotó: Tajthi Andrea

A kétszeres Forma-1-es világbajnok egyértelműen utalt rá, hogy a tavalyi távozása óta nem igazán hiányzik számára a száguldó cirkusz.

A spanyol pilóta számára első számú cél, hogy Graham Hill után a második pilóta legyen, aki megszerzi a tripla koronát, amihez már csak az Indy500-as győzelme hiányzik, ám az idei versenyen újra megpróbálja majd megnyerni.

Alonso a spanyol médiának nyilatkozva beszélt a Forma-1-ről, amelyben elmondta, hogy nem azért fordított hátat a sorozatnak, mert nem volt alatta versenyképes autó.

„Visszatérhetnék, ha akarnék. Mindenki azt mondta tavaly, hogy ha versenyképes autóm lenne, akkor nem távoztam volna, de most is egy versenyképes autót hagyok ott, amellyel minden verseny első, második helyen végeztünk. Ellentétben a Dakarral, vagy más kategóriákkal az F1-ben nem kell semmit se bizonyítanom. Úgy vonultam vissza, hogy 21-0-ra vertem a csapattársamat, amely soha nem történt meg azelőtt. Nem a versenyképesség miatt távoztam, hanem azon dolgok miatt amiket szeretek csinálni illetve olyan lehetetlen kihívásokért, amiket megpróbálok lehetségessé tenni.” – nyilatkozta.

Racingline.hu

Szóljon hozzá!

+ 42 = 45