Szujó Hanna eredménye a Torna Club sikere is

szujó hanna Fotó: Körös Hírcentrum

A Torna Club Békéscsaba számára talán a legizgalmasabb közelgő esemény az idén először megrendezésre kerülő junior világbajnokság. Ezen a klub egyik nagy reménysége, Szujó Hanna is képviselheti hazánkat. A részletekről a Körös Hírcentrum stúdiójában mesélt Hanna, egyik edzője, Zsilinszki Tünde és Fóri Márta, a club elnöke.

hirdetés

A válogatóversenyek a junior világbajnokságra és az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) nagyon jól sikerültek az elmúlt hetekben – emelte ki Tünde. Hannának olyan jól sikerült az eddigi felkészülése, hogy mindkét versenyre kvalifikálta magát. Az első válogató a nemzetközi Matolay Elek-emlékverseny volt, melynek Kiskunfélegyháza adott otthont. Itt Hanna az összetettben 3. helyezett lett. Bővebben ide kattintva olvashatnak róla. Portugáliában volt a második válogatóverseny, ahol már nemzetközi bírók előtt, nemzetközi színtéren kellett bizonyítania a békéscsabai lánynak. Itt már tovább finomítottak a gyakorlatokon, biztosra akartak menni, hogy Hanna bejusson a csapatba, ha jól teljesít. Itt már másodikként zárt, korláton ráadásul bejutott a fináléba, és végül harmadik lett.

hirdetés

Hanna a válogatóversenyekről elárulta, hogy bár az elsőben valóban több új elemet is kipróbáltak, azok egy részét kivették Portugáliára, hogy pontosabb gyakorlatot mutathasson be. Kevesebb legyen az esély a hibára. Úgy, hogy itt is voltak rontások, a magyarok közül összetettben Hanna végzett a legjobb helyen, negyedik lett. A két nagy versenyig sok módosítás már nem lehet a gyakorlatokon, inkább az apróságokat csiszolják, mint például a melegítés. Május közepén lesz az ifjúsági országos bajnokság, és indul még Hanna egy nemzetközi megmérettetésen is az EYOF és a világbajnokság előtt. Itt még lesz lehetőség a pontosításokra.

A Torna Club Békéscsaba már egy 70 éves múlttal rendelkező egyesület a megyeszékhelyen, amely számtalan kiváló sportolót adott az országnak. Fóri Márta kiemelte, hogy Hanna eredménye azért is jelent sokat a városban, mert bebizonyítja, hogy ez a dicsőség nem ért véget a múltban, hanem bizony a jövő reménységei is itt fejlődnek.

Áprilisban lezárult a beiratkozási időszak is a Torna Clubban. Ezzel kapcsolatban Fóri Márta megosztotta, hogy elégedettek a jelentkezők létszámával, ez növekedett a korábbi évhez képest. Viszont ha valaki még kedvet kap hozzá, bátran keresheti az egyesületet, nem zárkóznak el a további létszámbővítéstől. Egy különleges csapat állt össze ismét, akik hamarosan megmutatják majd, mire is képesek.

A Fóri Mártával, Zsilinszki Tündével és Szujó Hannával felvett interjút itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

7 + 3 =