Fonalvarázs címmel nyílt kiállítást a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban

gyulavári Fotó: Körös Hírcentrum

A Gyulavári Fiókkönyvtárban működő Gyulavári Kézimunka Szakkör tizenkét alkotójának különböző technikával készült kézimunkáit állították ki a Városi Könyvtár földszinti folyosóján.

A megnyitóra érkező vendégeket Dézsi János könyvtár igazgató köszöntötte. Az igazgató úr elmondta, hogy egy EFOP-os pályázatnak köszönhetően, a Life Long Learning projekt keretein belül működik Gyulaváriban a kézimunka szakkör. Havonta egy alkalommal szoktak találkozni a szakkör tagjai, rendkívül kreatív és sok alkotás születik a jóvoltukból.

hirdetés

Kónya István alpolgármester a megnyitón elmondta, hogy a pályázatnak köszönhetően egy nagyon komoly érték teremtés zajlik a szakkör keretein belül. „Értelmet kell adni mindennek, minden egyes olyan foglalkozásnak, ami mondjuk egy szabadidős tevékenység és én azt gondolom, hogy a mostani kiállítás is ékes bizonyítéka annak, hogy ha van egy erős közösség, amely elszánt és tettre kész és valamit akar a közösség érdekében adni, akkor az valóban nagyon szép produktumokat tud létrehozni” – fogalmazott az alpolgármester, majd beszámolt arról, amit igen kevesen tudtak eddig róla; hogy ő nagyon sokáig, több mint tíz évig gobelinezett. Felidézte, mikor azt mondták neki, hogy ez egy női elfoglaltság azt válaszolta, hogy: „a mindennapi pörgésben kell valami, ami kizökkenti az embert egy kicsit, elgondolkodtatja és olyan cselekedetet hajt végre, vagy olyan tevékenységet, ami egy kicsit pihenteti.”

Fotó: Körös Hírcentrum

Végezetül minden kedves alkotónak nagyon jó egészséget és sok erőt kívánt a tevékenységük folytatásához és arra biztatott mindenkit, hogy csatlakozzanak ehhez a közösséghez, ha kedvük van hozzá. A megnyitót követően Bognár Mária, a program koordinátora adta át azt az adománycsomagot a helyi gyermekosztály képviselőinek, melyet a szakkör alkotói készítettek a koraszülöttek számára. A kiállítás június 8-ig tekinthető meg.

Szóljon hozzá!

60 + = 61