Esős napok, hűvösebb idő jön

esős Fotó: Pixabay

Nagy lesz a hőmérséklet-különbség nyugat és kelet között, esős időre, záporokra, helyenként zivatarokra készülhetünk.

hirdetés

A következő napokban egy mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, egyre nagyobb területen eshet. Vasárnap estétől a ciklon előoldalán nyugaton, délnyugaton egyre többfelé eshet. Hétfőn szintén az ország nyugati, délnyugati felén várható sokfelé csapadék, míg az ország keleti, északkeleti felén inkább a napsütés lesz még főszerepben. Megmarad a nagy hőmérsékleti kontraszt, a nyugati tájakra a kontinens északi részéről hideg levegő áramlik, de a keleti tájakon marad a tavaszi meleg idő 20 fok feletti maximumokkal. A Nyugat-Dunántúlon csupán 8-12 fok lesz a csúcshőmérséklet. A hőérzet viszont alacsonyabban alakulhat a viharos szél miatt. Az északias szél északkeleten és a Dunántúlon sokfelé viharossá erősödik, nyugaton a széllökések meghaladhatják a 100 km/h-t.

hirdetés

Keddre a keleti és középső tájakat is eléri a csapadék, eleinte keleten lehet szakadozott a felhőzet, majd mindenhol beborul. Eső, záporok, délkeleten zivatar alakulhat ki. Marad a szeles idő főként északkeleten és a Dunántúlon, ahol ismét lehetnek 70-80 km/h-t meghaladó széllökések. Keleten még helyenként 20 fok körül alakulnak a maximumok, nyugaton 10 fok alatt marad a nappali legmagasabb hőmérséklet.

Szerdán folytatódik a jórészt esős idő, helyenként kiadós mennyiséggel. Keleten helyenként zivatar alakulhat ki, majd délután délkeleten, keleten szakadozottabb lehet a felhőzet. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a szél, viharos északnyugaton lehet. 9-21 fok valószínű, nyugaton lesz hűvösebb, északkeleten melegebb.

Csütörtökön felszakadozik a felhőzet, elszórtan lehet kisebb eső, záporeső, keleten zivatar. Mérséklődik a légmozgás, emelkedik a hőmérséklet – írja az Időkép.

hirdetés

Szóljon hozzá!

31 − 22 =