Közlekedik a család vetélkedőt tartottak Békéscsabán

közlekedik a család Fotó: police.hu

Rekord számú nevezője volt idén a „Közlekedik a család” elnevezésű országos verseny Békés megyei döntőjének. A remek hangulatú versenyben a békéscsabai Zahorán család bizonyult a legjobbnak.

Idén már 8. alkalommal hirdette meg az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a „Közlekedik a család” vetélkedőt. Ebben vállalkozó kedvű családok mérhetik össze a témával kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudásukat. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2019. május 11-én, Békéscsabán tartotta meg a verseny területi döntőjét. Az idei év új rekordot hozott, ugyanis 47 család nevezett a megmérettetésre. A versenynek helyet biztosító AutoMobil Körös Kft. Skoda szalonja teljesen megtelt jókedvű gyerekekkel és szüleikkel.

hirdetés

A regisztráció után a versenyzőknek 9 állomást kellett teljesíteniük. Elsőként az elméleti feladat következett, ahol a felnőtteknek és a gyerekeknek külön tesztlapon kellett számot adniuk KRESZ tudásukról. Ezután a gyakorlati feladtok következtek. Minden évben kötelező eleme a versenynek az elsősegélygyújtás, valamint a kerékpáros és az autós ügyességi pálya. Emellett idén a szervezők számos újdonsággal is készültek. Volt „Kahoor” kvíz, ami a vezetés közbeni mobiltelefonálás veszélyeire hívta fel a figyelmet.

Volt „részeg szemüveg”, többféle óriás puzzle és a kerékpár kötelező felszereléseit bemutató táblajáték is. Ezen kívül érdekes újdonság volt, a gyermeküléspakoló-verseny, melynek során időre kellett három gyermekülést szabályosan beszerelni egy autó hátsó ülésére. A családok logikai képességét tette próbára az úgynevezett „Mindent bele” feladat, amiben egy nagy doboz az autó csomagtartóját szimbolizálta és ebbe kellett több kisebb dobozt időre bepakolni úgy, hogy egy se maradjon ki és a tároló doboz teteje lecsukható legyen. A verseny ideje alatt a gyerekek számos közlekedéssel kapcsolatos játékot kipróbálhattak és a baleset-megelőzés kabala figuráját OBB Marcit is hazavihették plüssállat, illetve játéktetoválás formájában.

A megyei döntőt a békéscsabai Zahorán család nyerte, akik Pelleg József r. alezredestől, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjétől és Hegedűs Sándortól, a márkakereskedés vezetőjétől vehették át a győztesnek járó jutalmakat. A négytagú család képviseli majd Békés megyét az országos döntőn, amelyet 2019. június 22-én és 23-án rendeznek meg Zala, valamint Vas megyében.

Forrás: police.hu

Szóljon hozzá!