A Mercedes nem fogja másolni a Ferrari megoldását

ferrari, mercedes Fotó: Racingline.hu

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elmondta, hogy a Mercedes marad az eredeti tervnél az új motorjukkal kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy nem tesznek úgy, mint a Ferrari, ugyanis a címvédő istálló nem fogja korábban bevetni az új fejlesztésű motorját.

„Nem tudom, hogy miért csinálták ezt,” – nyilatkozta Wolff a La Gazzetta dello Sport-nak. „Az rendben van, hogy gyorsabbak lesznek tőle az egyenesekben, azonban így nem biztos, hogy ki fogják bírni a szezon végéig motorok tekintetében. Ha a szezon későbbi szakaszában bevetnek egy negyedik motort, akkor a bajnokság szempontjából nagyon nem jönne jól nekik.”

A Mercedes csapatfőnöke hozzátette, hogy ennek ellenére a Mercedes nem fog változtatni az eredeti tervén. „A második fejlesztésű motorunkat Kanadában fogjuk majd bevetni,” – jelentette ki Wolff.

Wollf azt is elmondta, hogy egyáltalán nem aggódik Lewis Hamilton eddigi formája miatt, ugyanis Valtteri Bottas az idei szezonban sokkal kiegyensúlyozottabban teljesít tavalyhoz képest. Egyelőre nagyon szoros meccset vívnak ők ketten a bajnokság első helyéért. Ne feledjük, hogy Hamilton kapcsolata pont emiatt romlott meg Nico Rosberggel 2016-ban.

„Ez egy teljesen más helyzete,” – véli az osztrák csapatfőnök. „Lewis már a hetedik szezonját kezdte el a csapatunknál. A mi kettőnk kapcsolata a bizalomra épül. A rivalizálás közte és Bottas között, ugyanis ez izgalmassá teszi a bajnokságot. Mindketten versenyzők, ami azt jelenti, hogy mindketten nyerni szeretnének. Minden lehetségesre fel kell készülnünk.”

Racingline.hu


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!