Javaslatokat várnak arra, ki kapja a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetést

Felhívás a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése által adományozható „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés javaslattételére.

A „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 20/2005. (VII. 14.) rendelete szabályozza.

A rendelet alapján a „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés a békéscsabai gyermek és ifjúsági korosztály fejlődését, problémáinak megoldását, kimagasló tehetségek gondozását, informális tanulását segítő, a gyermekek és fiatalok szabadidejének eltöltését értékteremtő módon szervező tevékenységét példamutatón, kivételesen magas színvonalon, lelkiismeretesen, eredményesen legalább öt éve folyamatosan végző magánszemélynek vagy közösségnek adományozható.

A „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés idén tizenegyedik alkalommal, a Csabai Garabonciás Napok keretén belül kerül átadásra. Évente legfeljebb két kitüntetés adományozható.

A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek:

– Békéscsaba város önkormányzati képviselői,
– a kisebbségi önkormányzatok,
– a közgyűlés ifjúsági ügyekkel foglalkozó bizottsága,
– ifjúsági, illetve ifjúsággal is foglalkozó formális (egyesület, alapítvány stb.) és nem formális (diákönkormányzat, klub, szakkör, öntevékeny csoport stb.) civil szervezetek,
– tantestületek, nevelési-oktatási munkaközösségek az intézményben működő diákönkormányzat egyetértésével.

A javaslatnak tartalmaznia kell:

– Az ajánlott személy vagy közösség pontos adatait,
– Az adományozás alapjául szolgáló tevékenység vagy alkotás részletes ismertetését, méltatását.
– Az adatvédelmi szabályok betartásának érdekében a javaslathoz mellékelni kell a Rendelet 2. melléklet szerinti, értelemszerűen kitöltött és a javasolt személy által aláírt adatkezelési nyilatkozatotAmennyiben nem kerül a nyilatkozat benyújtásra, a javaslat nem terjeszthető elő döntéshozatalra. Az adatkezelési nyilatkozat letölthető a www.bekescsaba.hu honlap Csabai élet / Ifjúság menüpontjában.

A kitüntetési javaslatokat 2019. május 31-ig lehet eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályához (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.). További információ kérhető Bágy Petra ifjúsági referenstől telefonon a 66/886-761-es melléken, vagy a bagy@bekescsaba.hu e-mail címen.

A kitüntetés adományozásáról Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése dönt. A javaslatok értékelését Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága végzi.


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!