Börtönőrt akart megvesztegetni egy férfi Gyulán

börtönőrt, gyulai Fotó: Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Egy fegyházbüntetését töltő 26 éves medgyesegyházi férfi futócipővel akart megvesztegetni egy gyulai börtönőrt. A Békés Megyei Főügyészség hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat ellene – tájékoztatott a főügyészség.

hirdetés

A többszörösen büntetett előéletű és a folyamatban lévő büntetését a Szegedi Fegyház és Börtönben töltő férfit 2017 júniusában egy hétre a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben helyezték el, ugyanis a Gyulai Járásbíróságra kapott idézésnek kellett eleget tennie. A férfi 2017. június 9-én arról tett bejelentést, hogy a büntetés-végrehajtási intézetben bántalmazta az egyik felügyelő. Ezután kérte a visszaszállítását a Szegedi Fegyház és Börtönbe.

hirdetés

Az eset kivizsgálásával megbízott tiszt ugyanezen a napon meghallgatta a férfit a börtön egyik hivatalos helyiségében. A férfi ennek során elmondta, hogy fél a további bántalmazásától, és kéri a Szegedre történő elszállítását. A főhadnagy tájékoztatta, hogy nem az ő feladata a kérdésben történő döntés. A vádlott ekkor felajánlotta a tisztnek, hogy vesz neki egy 18.000 forint értékű futócipőt, ha a kérésének megfelelően elintézi a visszaszállítását. A börtönőr a felajánlást nyomban visszautasította. A történteket pedig jelentette felettesének, majd az intézet parancsnoka tett feljelentést a rendőrségen.

A többszörös visszaesőnek minősülő férfit a Békés Megyei Főügyészség hivatali vesztegetés bűntettével vádolja, amit a törvény 3 évi terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni. A főügyészség – az új büntetőeljárási törvény szabályaival élve – a vádiratban az egyébként tagadó terhelt beismerése esetére is súlyos, a középmértéket meghaladó szabadságvesztés büntetés kiszabására, valamint közügyektől eltiltásra, továbbá az ígért vagyoni előny, 18.000 forint erejéig vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt. Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

78 + = 81