Tanulmányi kiránduláson vehetnek részt a diákok

Fotó: Körös Hírcentrum

Földmérő szakon tanuló diákok vehetnek részt egy tanulmányi kiránduláson Németországban, Hamburgban.

hirdetés

A BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma felvette a kapcsolatot Lengyel Miklóssal, aki Békéscsabáról származik és 1973-tól élt Németországban. Hamburgban egy állami földmérő társaságnál dolgozott évekig vezető pozícióban, és ugyan nyugdíjas éveire haza költözött Magyarországra, kapcsolatai segítségével sikerült megvalósítani ezt a különleges tanulmányi utat.

hirdetés

„Nagyon változatos programban lesz része a tanulóknak Hamburgban, október 19-től 27-ig lesznek a gyerekek Németországban. Ez idő alatt megismerhetik magát a céget, annak felépítését és a munka mellett némi városnézésre is marad idő” – mondta el Tóth Elvira német nyelvtanár.

A földmérő szakon lévő diákoknak eddig nem volt lehetősége külföldi tanulmányi kiránduláson részt venni, főleg nem német nyelvterületen, és ez teszi most különlegessé ezt a szakmai utat. Négy tanulót választottak ki a diákok közül. A diákok megismerkedhetnek a legmodernebb szoftverekkel, programokkal, és olyan gépekkel is, amiket Magyarországon nem lenne lehetőségük kipróbálni, avagy megfigyelni működés közben.

Külön öröm az iskola számára, hogy mindezt német nyelven tehetik meg, első kézből kaphatnak információkat, ami később a szakmai előmenetelükhöz is nagy segítség lehet. Emiatt a német szakmai nyelvre külön hangsúlyt fektetnek, és különórákon vesznek részt.

Schnider György, a Vásárhelyi Pál Szakgimnázium és Kollégium igazgatója kiemelte, az utazást egy hamburgi alapítvány támogatja, aki a helyi közlekedést, a szállást valamint az étkezést is biztosítja a diákok számára. Továbbá saját erőből és a Békéscsabai Vásárhelyi Pál Alapítvány segítségével támogatják az utat. Ezen felül több külföldi projektje is van az iskolának, a Erasmus+ projekt keretén belül most vettek részt egy négy hetes finn tanulmányi kiránduláson a magasépítő szakon tanuló diákok, és jövő tavasszal ismét Finnországban lesz lehetőségük szakmai gyakorlatot végezni a kiválasztott tanulóknak.

Az iskola szeretné, ha ez a hamburgi szakmai tanulmányi út is hagyománnyá válna, valamint ha más szakon tanulók is lehetőséget kapnának hasonló gyakorlati képzésre, ahol bővülhet szakmai tudásuk.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

15 − = 12