A Mercedes szerint nem kuplunghiba hátráltatta Bottast a rajtnál

Bottas, F1, f1inews Fotó: Tajthi Andrea

A Mercedes sportigazgatója Ron Meadows szerint Valtteri Bottas rossz rajtjét, nem kuplunghiba okozta, a tapadással voltak problémák.

hirdetés

A finn versenyző szerezte meg az első rajtkockát szombaton a Spanyol Nagydíj időmérőjén, ám ezt a pozíciót nem sikerült győzelemre váltania. Bottas egy kissé beragadt, miután kialudtak a piros lámpák, és ennek köszönhetően csapattársa Lewis Hamilton az első kanyarban elment mellette, és tetemes előnyt kiautózva megnyerte a versenyt. A futam után a finn úgy nyilatkozott, hogy egy nagyon furcsa kuplunghibát érzékelt az elindulásnál, ám Meadows szerint a probléma nem technikában keresendő, hanem az aszfaltban.

hirdetés

,,Úgy véljük, hogy az első rajtkockában fellépő tapadáshiány volt az oka a rossz startnak, ha megnézzük a betét futamokat, akkor gyakran előfordul, hogy nem a pole-ból rajtoló srác fordul el elsőnek az egyes kanyarban, hanem a második, harmadik vagy épp a negyedik pozícióból induló fickó.” – magyarázta Meadows.

Az elemzésbe, Andrew Shovlin motorfelelős mérnök is bekapcsolódott, aki a sportigazgató mellett ülve ismertette elméletét a Mercedes Pure Pitwall nevű műsorában.

,,Ez is lehet az egyik lehetőség, ugyanis mikor a kerekek kipörögnek, akkor a kuplung fogása is megváltozik, csúszni fog,ezért ez az egész interakcióban van egymással. Ugyanakkor minden lehetséges okot megvizsgálunk a héten annak érdekében, hogy kiderüljön, mi lehetett a probléma hátterében, ám úgy tűnik, hogy nem az autóval volt gond, hanem a tapadással.”

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 2 = 6