Targoncavizsgát tehettek a fogvatartottak Gyulán

targonca, fogvatartottak, vizsga Fotó: Körös Hírcentrum

A Békés Megyei Büntetés-végrehajtás Intézetben 20 fogvatartott tehette le targoncára a vizsgát.

hirdetés

A békéscsabai Bonduelle Central Europe Kft. és a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet között létrejött gazdasági együttműködés adott lehetőséget arra, hogy 20 fő fogvatartott részt vehessen egy Okj-s targonca vezetői képzésen, amivel a bűnelkövetők reintegrációját segíthetik elő. Az EFOP program több lehetőséget is biztosít a fogvatartottak számára. Az intézeten belül, lehetőségük van segítő beszélgetésre, munkaerő piaci tanácsadásra, egyéni fejlesztő beszélgetésre és csoportos foglalkozáson is részt vehetnek, mondta el Uhrin Ilona, a program tanácsadója.

hirdetés

„A szabadulásukat követően utógondozásban is részesülhetnek. Ennek keretein belül szintén álláskeresési tanácsadást, egyéni beszélgetéseket kapnak. Ez azért jó, mert a szakmával a kezükben, szabadulásuk után mi is könnyebben tudunk nekik segíteni, hogy törvénytisztelő állampolgárrá váljanak illetve munkavállalóvá” – tette hozzá.

A tanfolyamra több szűrőn keresztül juthatnak be a fogvatartottak, jelentkezésüket egy bizottság bírálja el, valamint egészségügyi vizsgálaton is részt kell venniük A képzésnek és a vizsgának is a gyulai intézet adott otthont.

targonca, fogvatartottak, vizsga
Fotó: Körös Hírcentrum

A vizsga egy elméleti és gyakorlati részből tevődött össze, ami 50-50%-os arányban számít bele az eredménybe – mondta el Fenyvesi László a vizsgabizottság elnöke, aki arról is beszélt, hogy a legtöbb probléma a vizsgákon a tolatással szokott lenni. Hozzátette, általában jó eredménnyel zárulnak a számonkérések a gyulai intézetben is, ahol már nem először vizsgáztatott.

A képzésen résztvevők nagyon jó lehetőségnek tartották a tanfolyamot, egyikük jelenleg anyagmozgatóként dolgozik, de azt gondolja, a vizsga jó lehetőséget ad arra, hogy a későbbiek során könnyebben elhelyezkedhessen.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 21 = 24