Közbiztonsági nyílt napot tartottak Mezőhegyesen

Fotó: Police.hu

A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány közbiztonsági nyílt napot tartott Mezőhegyesen. A rendezvényen közel 400 iskolás és óvodás vett részt.

hirdetés

Közbiztonsági nyílt napot tartott a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány 2019. május 17-én Mezőhegyesen, a József Attila Általános Művelődési Központnál. A rendezvényen az alapítvány képviseletében Juracsik Zoltán ny. r. ezredes, valamint Mitykó Zsolt, Mezőhegyes polgármestere és Telekné Furák Mónika r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője köszöntötték a közel 400 gyermeket és kísérőiket. A nyílt napon az óvodások, általános iskolások és középiskolások számos bemutatót láthattak, valamint különböző biztonsággal kapcsolatos játékokban vehettek részt. Megnézhették a rendőrök felszereléseit, szolgálati járműveit, vetélkedőn tehették próbára KRESZ tudásukat, és kipróbálhatták a katasztrófavédelem népszerű füst sátrát, amely azt szemlélteti, milyen a tűzoltók munkája. A rendezvényen ott volt a Mobil Bűnmegelőzési Centrum is.

hirdetés

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság szakemberei igyekeztek olyan hasznos tanácsokkal ellátni a gyermekeket, amelyek segítségével felismerhetik a veszélyeket és elkerülhetik a közlekedési baleseteket, megelőzhetik a bűncselekményeket. Az alapítvány játékokat, sportszereket adományozott a gyermekeknek, illetve az intézményeknek azért, hogy az óvodások, iskolások minél hasznosabban tudják eltölteni a szabadidejüket.

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 6 = 2