Több mint 7000 liter igazolatlan eredetű párlatot találtak a Békés megyei bérfőzdében (Videó)

bérfőzde, pálinka Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Több mint 7000 liter párlat A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Békés megyében ellenőriztek egy bérfőzdét, melynek egyik elzárt épületrészében több mint 7000 liter igazolatlan eredetű párlatot találtak. Az ügyben orgazdaság miatt indult eljárás, és a jövedéki bírság meghaladja a 33 millió forintot.

hirdetés

A NAV pénzügyőrei a szeszfőzde területén lévő különálló, zárt épületrész átvizsgálásakor a helységekben és az udvaron felhalmozott hordókban, kannákban, palackokban több mint 7000 liter párlatot találtak. A gazdálkodó elmondta, hogy az épületrészt nem ő használja, azt tőle bérlik. Később már azt állította, hogy az ott talált párlatokat az elmúlt 30 évben ő főzte, illetve más bérfőzetők fizetség gyanánt hagyták nála. Végül mindet a saját és élettársa, valamint édesanyja főzetésének ismerte el, de bizonylatokkal, dokumentumokkal a párlatok eredetét nem tudta igazolni.

hirdetés

A pénzügyőrök az igazolatlan eredetű párlatot lefoglalták, és jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Mivel a szeszfőzde vezetője nem tudta igazolni a párlatok eredetét, ezért 33,5 millió forint jövedéki bírsággal kell számolnia.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felvétele:

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 3