A pedagógusokat és a szakmai versenyen díjazott diákokat köszöntötték Gyulán

Fotó: Körös Hírcentrum

A Gyulai Szakképzési Centrum idén is köszöntötte a szakmai versenyeken sikeresen helyt állt diákokat, valamint felkészítő tanáraikat. A pedagógusnappal egybe kötött eseményen a tanárok valamint az iskola munkatársai szakmai munkájuk elismerésként emlékplakettet kaptak. 

hirdetés

A Centrum emlékplakett a GySzC legrangosabb kitüntetése, amelyet évente tagiskolánként egy személy kaphat meg. A plakettel egyetemben a tanárok a Centrum emlékfalra is felkerülnek. A díjban a kimagasló pedagógiai valamint szakmai munkát végzők részesülhetnek. A plakettek kiosztását követően a szakmai versenyeken helyezést elérő diákokat köszöntötték.

hirdetés

„Negyedik éve tartjuk meg a centrum ünnepséget, azoknak a diákoknak és felkészítő tanáraiknak, akik valamilyen országos versenyen eredményt értek el” – mondta Kovács Zsuzsanna főigazgató asszony. „2016-ban született meg a gondolat, és azóta hagyományként rendezzük meg az eseményt. Nagy örömünkre szolgál, hogy mindig van diák és tanár is, akit elismerésben tudunk részesíteni. Úgyhogy ez a mai nap is ennek az örömére szolgál. Az ünnepség után pedig meg is vendégeljük őket. Ezzel megköszönjük a diákoknak is és a pedagógusoknak is, hogy vállalták a megmérettetést, a plusz feladatot. Egyéni és csapat versenyzők is indultak, és a legbüszkébbek a szarvasi Székely Mihály tagintézményből, Szabó Józsefre vagyunk, aki a szakma kiváló tanulója versenyen, országos első helyezést ért el kőműves kategóriában.

Fotó: Körös Hírcentrum

Ám rajta kívül közel 40-50 diák vett részt különböző versenyeken más és más kategóriában. Többek között: fodrász, kozmetikus, gasztronómia, a fent említett kőműves és rendészeti versenyen is. Szabó József a helyezés okán mentesült a szakmai vizsga letétele alól. Teljesítménye elismeréseként a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselője, Bődi János alelnök a ballagási ünnepségen adta át elismerésüket. Ezt követően május 8-án emléklapot vett át a parlamentben Cseresnyés Péter parlamenti államtitkártól, illetve Parragh Lászlótól a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől.

„Meggyőződéssel vallom, hogy méltán tart számot, a közösség elismerésére, minden diák, akiben van ambíció, hogy megméresse magát valamilyen versenyen. Hogy összemérje a tudását más tehetséges diákokkal. És akik közülük kiemelkednek, joggal lehetnek büszkék magukra” – mondta el dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében.

Fontosnak tartja, hogy azok a fiatalok, akik szakképzésben tanulnak, akik kétkezi munkát szeretnének vállalni, megmutassák magukat. Hiszen a rendszerváltást követően nem kaptak kellő megbecsülést azok, akik valamilyen szakmát választottak. Ugyan manapság újra felértékelődik a szakmai tudás, de még mindig van hová fejlődni.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

4 + 3 =