Záporok várhatóak a nyári meleg helyett

zivatarok, zivatar, napsütés, záporok, kedden, záporral Fotó: Pixabay

Záporok, zivatarok és szél egyaránt jöhetnek, 20 fok környékén tetőznek majd a maximumok.

Szerdán még napközben tartósan eshet, máshol elszórt záporokra, délen több helyen zivatarokra van kilátás. Ennek megfelelően északon kevesebb, délen több napsütésre számíthatunk. A nyugati, délnyugati szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A nap előrehaladtával a Dunántúlon északnyugatira fordul a légmozgás. Délután 16-24 fokos csúcshőmérséklet várható.

Csütörtökön több-kevesebb napsütésre mindenütt számíthatunk, de továbbra is a felhők lesznek túlsúlyban. Délelőtt még többfelé kialakulhatnak záporok, gyenge eső, majd délután már csak helyenként a keleti, északkeleti tájakon fordulhat elő zápor, egy-egy zivatar. Itt az éjszaka folyamán sem szűnik majd a csapadék, nagyobb területen esővé szelídülhetnek az intenzívebb csapadékgócok. Az északnyugati szelet élénk, több helyen erős, északnyugaton viharos erejű lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 18-23 fok között alakulhat.

Pénteken változóan felhős időre készülhetünk, hosszabb napos időszakokra a nyugaton élők számíthatnak, a Dunától keletre sokfelé záporok, zivatarok tarkíthatják időjárásunk. Helyenként megélénkülhet, a Dunántúlon időnként megerősödhet az északnyugati szél. Délutánra 19-23 fokig melegszik a levegő.

Szombaton több napsütésre, csak kevés futó záporra kell készülnünk, vasárnap viszont nyugat felől több helyen záporokra, zivatarokra számíthatunk. Szombaton 20-25, vasárnap 18-27 fok ígérkezik – írja az Időkép.

 


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!