Sneider Tamás: Putyin befolyása alá került Orbán

Sneider Tamás Sneider Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke / Fotó: Körös Hírcentrum

Megdöbbentő az az európai botrány, ami kirobbant Ausztriában. Heinz-Christian Strache alkancellár, egy magát orosz oligarcha unokahúgként bemutató nőnek a vagyonát használta volna föl arra, hogy megszerezze a legnagyobb osztrák lapot. Strache cserébe állami megbízásokat ajánlott a nőnek.

hirdetés

Május 17-én két német újság leleplező videót közölt Strache-ról, aki másnap lemondott. Sneider Tamás, a Jobbik elnöke elmondta, elképesztő mértékű korrupciót jelentett volna, ha az ügylet megtörténik.

hirdetés

Ennek a botránynak magyar vonatkozása rendkívül érdekes. Strache ezen a felvételen azt mondja, ugyanazt szeretné elérni, mint amit Orbán Viktor elért Magyarországon -ahogy felvásárolta a magyar lapokat.

– fogalmazott Sneider Tamás. Hozzátette a videóból kiderül, az ex-alkancellár ajánlotta azt a személyt, akinek a segítségével Magyarországon mindez megtörtént.

„Ebbe a botrányba azonnal megbukott az ottani alkancellár. A pártját is erőteljesen megviseli és rányomja a bélyegét rengetek európai pártra. Úgy néz ki, hogy nagyon sok európai párt orosz szálakkal rendelkezik és legyünk őszinték:

Oroszországnak nem az az érdeke, hogy az EU egy erős államszövetségként működjön és határozottan fel tudjon lépni a világpolitikában. Ezért próbálja gyengíteni Európát.

A Jobbik elnöke szerint Magyarországon is ez a helyzet.

„Orbán Viktor Putyin érdekeltségébe tartozik. Folyamatosan jönnek az orosz pénzek, gondolhatunk itt a Paks2-re, vagy a “kém banknak” az ügyére, ami Magyarországon letelepedett. Remélem, hogy ennek lesznek következményei itthon az elkövetkezendő években, illetve az európai politikában is. Ha azt akarjuk, hogy demokrácia legyen Európában, akkor nem engedhetjük, hogy a korrupció Magyarországról is kiindulva elterjedjen egész Európában” – zárta gondolatait Sneider Tamás.

hirdetés

Szóljon hozzá!

24 − = 20