A sportolás fontosságára hívják fel a figyelmet

sportolás Illusztráció: Pixabay

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa szombati eseményén húsz fővárosi sportszövetség közösen vesz részt. A cél, hogy a rendszeres sportolás fontosságára minél több ember figyelmét felhívják együttes kiállásukkal, sportolóik közreműködésével.

hirdetés

A szervezők csütörtöki közleménye szerint a margitszigeti családi sportnapon minden korosztály képviselőit várják. Több mint ötvenféle sportágat, mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők. Az aerob testmozgástól kezdve a kajakozáson, evezésen, rekreációs és szabadidős sportokon keresztül a labdajátékokig, illetve az extrém- és küzdősportokig számos sportág jelen lesz.

hirdetés

A sportszervezetek képviselői abban bíznak, hogy kezdeményezésükkel sokak számára mutathatják meg: egészségük megőrzése érdekében hogyan válhat a jövőben a sportolás a hétköznapjaik állandó részévé. Az érdeklődőknek közel száz profi sportoló lesz a segítségükre. Például Hosszú Katinka és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszók is részt vesznek a rendezvényen.

A programra a nemzetközi sportdiplomácia képviseletében ellátogat Gian Francesco Lupatelli és Hugo Alonso, az Európai Fővárosok és Városok Sportszövetsége elnöke és főtitkára is. Ettől a szervezettől Budapest erre az évre elnyerte az Európa Sportfővárosa elismerést.

MTI

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

25 − = 16