Stabilizálni kell az István malom falait

István malom Fotó: Körös Hírcentrum

Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő nem sokkal korábban a közösségi oldalán számolt be arról, hogy tegnap délután a képviselői irodában az István Malom tulajdonosaival, továbbá Szarvas Péter polgármesterrel, Hanó Miklós alpolgármesterrel és dr. Rákóczi Attilával, a Kormányhivatal főigazgatójával tartottak konzultációt, ahol áttekintették az István malom leégése miatt a hatósági és egyéb feladatokat.

„A szinteket elválasztó vörösfenyő födém porrá égett, de mivel a szúróláng (így nevezik azt a tüzet, ami az épületben pusztított) felfelé terjed, az épület falai viszonylag kevéssé sérültek. A belső szerkezet nélküli külső pengefalak viszont nem stabilak, ezért ahhoz, hogy az épület megmaradhasson, a falakat nagyon hamar stabilizálni kell” – írja bejegyzésében Herczeg Tamás.

A képviselő úr hozzáteszi, a munkához a megfelelő technológia rendelkezésre áll. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere tegnap elmondta, a soron kívüli közgyűlés összehívása a napokban megtörténik. Az önkormányzat – azokban a jogkörökben, amik megilletik -, tudatosan és gyorsan meghozott döntésekkel fog majd intézkedni a jövőben.

Kapcsolódó tartalom: 

 


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!