Verstappen: Újfent túl gyors a Mercedes

Verstappen Fotó: Kaiser Erika

A Mercedes mai tempóját látva Max Verstappen sutba dobta a futamgyőzelemről szövögetett álmait.

Az első szabadedzésen második helyen végzett a holland, ám a délutáni második gyakorlásra, már szignifikánsabb volt az Ezüst Nyilak előnye. Délelőtt kevesebb, mint egy tized volt a különbség Verstappen és az ötszörös világbajnok Hamilton között, ám második edzésen már több mint kilenc tized volt a Red Bullos versenyző lemaradása. Verstappen ugyanakkor sok időt elvesztegetett a délutáni gyakorláson, ugyanis egy technikai probléma hátráltatta abban, hogy eltervezett programját maradéktalanul teljesítse.

,,Úgy vélem, még mindig gyorsak vagyunk, ám mikor a második edzésen mindenki feltette a második szett gumiját, akkor nekünk vízszivárgással kellett küzdenünk. Néhány törmelék beférkőzött a légbeömlő nyílásba és ezek tönkretették az egyik hűtőt, amit ki kellett cserélnünk, de összességében ez a csere nem okozott gondot.”

Verstappan úgy véli, a Mercedesek ismét elérhetetlenek lesznek a hétvége további részében, azonban abban bizakodik, hogy a Ferrarikat sikerül majd elkapnia vasárnap.

,,A Mercedes túl gyors, viszont a nagy különbségek a második és a harmadik helyezett között van, úgy gondolom, mi beférkőzhetünk ebbe a résbe. Nem hinném, hogy bármilyen nyomás alá tudnánk őket helyezni, azonban ha megszereznénk a harmadik helyet az időmérőn, akkor már jó esélyeink lennének.”

Az edzés végén sikerült még pár kört mennie a hollandnak, ám az az idő többnyire panaszkodással telt el. Verstappen rádión közölte, hogy egyáltalán nincs tapadása, ugyanakkor reflektálva saját szavaira a holland úgy gondolja, hogy pár változtatás a beállításokon, és a probléma már meg is lesz oldva.

,,Az egyensúly rendben van, állandóan csak a negatívumokat játsszák be a közvetítésbe, de összességében minden jól működött. Általában kísérletezgetünk az edzések alatt, valami bejön ezekből, valami nem.”

Racingline.hu


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!