Leclerc: Nem kaptam még semmilyen magyarázatot

leclerc, ferrari Fotó: Kaiser Erika

Charles Leclerc magyarázatot vár a Ferraritól korai kiesésével kapcsolatban, ugyanis ő megkérdőjelezte csapata döntését, mikor a Scuderiánál úgy határoztak, hogy nem kell újabb mért kört mennie a 21 éves pilótának az időmérő első szakaszában, mert anélkül is tovább fog jutni a Q2-be.

A monacói versenyző már a Q1-ben búcsúzni kényszerült hazai nagydíjának időmérőjén, ugyanis riválisai az utolsó percekben sokkal jobb időt autóztak, mint a bokszban kiváró fiatal pilóta. A helyzet pikantériája, hogy kieső helyét pont csapattársának, Sebastian Vettelnek köszönheti, ugyanis mikor a német javított idején és első lett, pont Leclerc-t taszította ki az utolsó továbbjutó pozícióból.

hirdetés

Az első szakasz után a 21 éves versenyző kiállt a sajtó elé, ám nem igazán tudott magyarázatot adni arra, hogy mi történt. ,,Megkérdeztem őket, biztosak abban, hogy bejutunk így a Q2-be? Erre azt felelték, hogy úgy gondolják igen. Újra megkérdeztem, nem kellene mégis inkább kimenni? Azonban nem jött erre a kérdésre egyértelmű válasz. Nem kaptam még semmilyen magyarázatot az üggyel kapcsolatban, mindenesetre nagyon nehéz most ezt a helyzetet megemésztenem.”-nyilatkozta a Ferrari fiatal pilótája a Sky Sports F1-nak.

Ugyanakkor Leclerc további másodperceket vesztett el azzal, hogy meg kellett állnia és rá kellett gurulnia a mérlegre, mikor kiintették ellenőrzésre, azonban a monacói nem gondolja, hogy azon a pár másodpercen múlt a továbbjutása.

,,Tulajdonképpen rengeteg időnk lett volna még mikor kiálltam, tehát a mérlegelés által veszített idő nem volt jelentős. Üzemanyagom is lett volna, csak kereket kellett cserélni és már ki is hajthatta volna a pályára. Meg kell tudnom a miérteket, jelenleg nem tudok semmit sem.”

A monacói úgy véli, ha száraz körülmények uralkodnak majd a futamon, akkor a 16. helyről csak egy esélye lehet, még pedig az, hogy nagyon agresszívan támad mindenkit és megpróbál minél többet kihozni az autóból és a szituációkból amibe majd keveredik. Arra kérdésre viszont, hogy mit szeretne, milyen legyen a holnapi verseny, így válaszolt: ,,Remélem esni fog, mert olyankor megkavarodnak a dolgok, ha száraz marad a pálya, akkor nagyon unalmas versenyünk lesz. Rengeteg kockázatot kell vállalnom, még az is benne van a pakliban, hogy ütközni fog, ha agresszívan támadok. Végső soron egy dolgot tehetek, nagyon extrém magatartást kell tanúsítanom, ugyanis ezen a pályán szinte lehetetlen előzni.”

Szóljon hozzá!

86 + = 96