Közgyűlés: a Vagyonkezelő Zrt. mérlege is napirendre került

közgyűlés Fotó: Körös Hírcentrum

Több mint ötven előterjesztést tárgyalt a békéscsabai közgyűlés legutóbbi, májusi ülésén. Az ülés után tartott közgyűlés-értékelő sajtótájékoztatón Hanó Miklós alpolgármester, dr. Ferenczi Attila tanácsnok, Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója és Opauszki Zoltán fejlesztési tanácsadó számoltak be a legfontosabb napirendi pontokról.

hirdetés

Az utcanévváltozás igen heves vitát váltott ki a képviselők között – kezdte a beszámolót dr. Ferenczi Attila. A Gorkij utca átnevezése törvényi előírás és a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalása miatt vált szükségessé. Annyit leszögeztek, hogy a névváltoztatás költséget nem jelent majd a lakosságnak. Bármilyen új igazolvány igénylése, a szükséges bejelentések mind ingyenesen elintézhetőek lesznek majd.

hirdetés

A kutyafuttatók helyszínének kiválasztásáról is ismételten tárgyaltak a kéviselők. Mivel a Bartók Béla úton nem támogatta a lakosság a kutyafuttató létesítését, ezért új helyszíneket kerestek, ahol a harmadik megvalósulhatna. Lakossági egyeztetésre nem volt lehetőség, ezért a harmadik kutyafuttató nem épül meg Békéscsabán, csak az előzetesen már elfogadott kettő.

Hanó Miklós a Vagyonkezelő Zrt. működéséről kifejtette, hogy egy igen széles körű tevékenységet végző cégről van most szó. Számos egységében zajlanak folyamatosan fejlesztések (CsabaPark, piac, sportcsarnok, stb.). Ennek ellenére a működésben, a bevételekben nagyobb problémák nem voltak. A Városgazdálkodási Kft. esetében elmondta, hogy egy induló cég esetében szükséges a kezdeti támogatás. Azonban véleménye szerint a környező települések ilyen jellegű kiadásait elnézve reálisak a költségek.

A város cégei közül a Médiacentrum volt még veszteséges. Ezzel kapcsolatban Opauszki Zoltán megjegyezte, hogy mivel a CsabaPark fejlesztése is csúszott, egy megkötött szerződés miatt a Médiacentrum bevételéből is kiesett 2018-ban 12 millió forint. Ezzel és az önkormányzat csökkentett támogatásával mintegy 26 millió forinttal lett a vártnál kevesebb bevétele a cégnek.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

7 + 3 =