Vettel szerint a Ferrarinak magába kell néznie az újabb csalódást keltő időmérő után

Vettel Fotó: Kaiser Erika

A Ferrari sztárja, Sebastian Vettel tisztában van vele, hogy a Ferrarinak mélyen magába kell néznie, ha fel akarják venni a versenyt a Mercedesekkel. A német, aki a holnapi versenyen a negyedik helyről fog majd rajtolni, a Monacói Nagydíj időmérője után nyilatkozta ezt.

hirdetés

Egy újabb felejthető időmérőn van túl az olasz istálló, ugyanis a hazai pályán versenyző Charles Leclerc a csapat hibája miatt már a Q1-ben kiesett. A Ferrari azt hitte, hogy a monacói versenyző biztonságban van, és már nem kell kimennie újabb gyors kört futni.

hirdetés

Vettel, aki összetörte a Ferrariját a Sainte Devote-ban a harmadik szabadedzésen, szerint a csapatának sürgősen magába kell néznie és az aktuális problémákat sürgősen orvosolniuk kell. „A reggeli esetre nem tudok mit mondani, senkit nem szeretnék hibáztatni, ugyanis vezettem már itt egy pár alkalommal,” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok a BBC-nek.

Vettel szerint a balesete hatással volt az időmérő edzésen nyújtott teljesítményére. „Nem bírtuk munkára fogni a gumikat. Az első gumik egyáltalán nem működtek. Mélyebbre kell ásnunk. El kell fogadnunk a jelenlegi helyzetünket még akkor is, ha nem szeretnénk.”

Racingline.hu

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

6 + 2 =