Harcművész érmek Temesvárról

taekwon Fotó: Gregor László

Négy éve hunyt el a temesvári Daisho Klub alapító mestere, a taekwon-do-ban, shotokan karatéban és ju-jitsu-ban is kiváló Dan Olaru. A klub és tanítványai a mester emlékére azóta megrendezik a Dan Olaru Emlékversenyt.

hirdetés

A megmérettetésen ITF taekwon-do, WKF karate és karate ippon shobu szabályrendszerben versenyeznek az elsősorban az utánpótlás korosztályhoz tartozó versenyzők. Évről évre nagyobb az indulók létszáma. Az idén román, szerb és magyar klubok is elküldték versenyzőjüket, az emlékezés és a tisztelet jegyében. Az idei versenyen 37 klub (27 karate, 5 taekwon-do és 5 para karate) 370 versenyzője mérte össze tudását a három küzdőtéren.

A megnyitón szép számban jelentek meg a tisztelgő díszvendégek. Többek között a romániai Nippon Seibukan szervezet elnöke, Hanshi Robert Manole IX.DAN is itt volt. Felidézték Dan Olaru emlékét, és megköszönték az egyesület elnökének, Alic Bogdan mesternek és társainak, hogy ilyen szinten ápolják egykori elnökük emlékét. Erre tért ki Shihan Gregor László VII.DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke is, emlékezve az egykori barátra és edzőtársra.

A versenyen kívül szép bemutatókat is láthatott a közönség. A para harcművészek bemutatója, a marosvásárhelyi látássérültek önvédelmi demonstrációja, a töréstechnika méltán kapott tapsot a nézőktől. A Békéscsabai Lakótelepi SE tagjai közül a taekwon-dos Várhelyi Anna és a karatés Gregor Tamás küzdelemben bronzérmet szereztek. Gregor Tamás ezúton is köszöni a shotokan karatés Shihan Farkas András VI.DAN és társai segítségét a versenyre történő felkészülésben.

A nagy harcművészverseny jó hangulatban zárult. Remélhetőleg jövőre még több magyar és megyei versenyző is elindul Temesváron. Hiszen igazi harcművész barátok, sporttársak várják a mezőnyt!

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

74 − = 70