Räikkönen még nem zárja ki a szerződéshosszabbítás lehetőségét

Räikkönen, Raikkonen Fotó: Varga András

Kimi Räikkönen elmondása szerint még nincs kizárva az sem, hogy ha lejár aktuális szerződése az Alfa Romeoval, akkor sem vonul még vissza a Forma-1-ből.

hirdetés

A finn versenyző 2001-ben debütált a Forma-1-ben, és bár egyszer két évre már visszavonult, 2012-ben visszatért a sportba. A 39 éves versenyző most a mezőny legidősebbje, és ha valóban meghosszabbítja majd a 2020 végén lejáró szerződését, akkor 2021-ben már 41 évesen fog nekivágni a szezonnak.
Nála hosszabb F1-es karrierje csak Michael Schumachernek, Jenson Buttonnak, Fernando Alonsónak és Rubens Barrichellónak volt.

hirdetés

Egyébként az elmúlt hétvégi Monacói Nagydíj volt Räikkönen karrierjánek 300. Forma-1-es versenye, bár ez a a tény nem hatotta meg őt különösebben.

Monacóban meg is kérdezték őt arról, hogy ha szimpatikusnak találja majd a 2021-es szabályokat, maradna-e a mezőnyben 2020 után is?

“Sosem lehet tudni, hogy mi lesz egy nagyobb szabályváltozás után, de a nagy csapatok általában elöl maradnak.” – véli Räikkönen. “Persze jó lenne, ha már egy kicsit közelebb lennénk ehhez, nem csak mi miattunk versenyzők miatt, hanem a sport miatt is. De őszintén szólva senki sem tudja (hogy mik lesznek az új szabályok).”

“Az én szerződésem jövőre lejár, szóval meglátjuk, hogy mi lesz az után. Attól függ, hogy alakulnak a dolgok és hogy továbbra is érdekel-e majd engem a folytatás.”

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

2 + 2 =