Marija Cicic: már nagyon várom az első békéscsabai szezonomat!

marija Fotó: BRSE

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület 19 éves feladója, Marija Cicic az előző szezont a Hungast-Haladás Szombathely együttesénél töltötte kölcsönben. A játékos teljesítményére a magyar válogatott szövetségi kapitánya is felfigyelt. Marija meghívót kapott a nemzeti csapatba is. Az ígéretes feladóval készített interjút alább olvashatják.

BRSE: A 2018/2019-es bajnoki szezont a Szombathely együttesénél töltötted, ahol kezdő feladóként számoltak veled. Mit jelentett számodra, hogy 19 évesen az Extraligában kellett bizonyítanod?

hirdetés

M.C.: A fejlődésem szempontjából nagyon sokat jelentett ez az elmúlt egy év. Magyarországon, a felnőttek között a legmagasabban jegyzett szinten, egy Extraligás csapat élén kaptam vezetői szerepet. Jó érzés volt, hogy érkezésemtől fogva első számú feladóként számoltak velem. Megkaptam minden lehetőséget arra, hogy a következő szintre vigyem a játékomat. Élveztem a játékot, erős együttesek ellen játszottunk. Nem volt jó szezonunk, hiszen jobb kerettel rendelkező csapatokkal játszottunk hétről-hétre, de tudtam, hogy nem lesz egyszerű hiszen a Szombathely az NB1-ből került fel az Extraligába a 2018/19-es szezonra. Maga a csapat tetszett, több országból érkeztek a külföldiek, mégis hamar egymásra talált az együttes és egy jó közösséget sikerült kialakítanunk. Természetesen tudtam, hogy a fejlődésem miatt mentem kölcsönbe a Haladáshoz. Békéscsabáról külön programot kaptam, amely alapján kondiztam és extra edzéseken, egyéni fejlesztő tréningeken vettem részt.

BRSE: Az idei teljesítményedre a magyar női válogatott szövetségi kapitánya, Jan De Brandt is felfigyelt és meghívót kaptál a válogatottba. Milyen érzések voltak benned, amikor megtudtad, hogy behívtak a nemzeti csapatba?

M.C.: Őszintén megvallva meglepődtem, mert ahogy mondtam nem zártunk csapatként túl sikeres szezont, éreztem, hogy fejlődtem és megálltam a helyem a felnőttek között, de nem gondoltam volna, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya is felfigyel rám. Május 13-án csatlakoztam a nemzeti csapathoz, ahol nagyon kedvesek voltak a lányok és egyből befogadtak. Rengeteg segítséget és tanácsot kaptam a velük eltöltött két hét alatt és volt szerencsém Belgiumba utazni a csapattal, amelyet egy nagy élményként könyvelhettem el. Most egy hét pihenőt kaptunk, amelyet Békéscsabán töltök és külön programot végzek a csapat erőnléti edzőjével, Karolj Ferenccel. Június 4-én újfent csatlakozok a válogatott kerethez, akkor Kaposváron fogunk edzőtáborozni.

BRSE: Milyen célkitűzéseid vannak a következő szezonra?

M.C.: Békéscsabán kezdem a 2019/2020-as idényt. Nagy bennem a bizonyítási vágy, hiszen szeretnék bizonyítani! Rengeteget fogok dolgozni azért, hogy egy újabb szintre emeljem a játékomat. Minden idényt azzal a célkitűzéssel kezdek, hogy előre lépjek és a játék minden elemében fejlődjek. Úgy gondolom, hogy ehhez minden adott itt Békéscsabán. Azon leszek, hogy a legjobb tudásom szerint segítsem győzelemhez és sikerekhez a csapatot. Számomra extra motivációt jelent, hogy nemzetközi szinten is szerepelni fogunk, hiszen én korábbi klubcsapataimban nem játszottam, csak hazai porondon. Nagyon várom az új szezont és az újabb kihívásokat!

Forrás: BRSE

 

Szóljon hozzá!

39 − = 35