Briatore újra elmondja, hogy elege van a Ferrariból

Ferrari Fotó: Kaiser Erika

Flavio Briatore a monacói futamot követően újra közölte, hogy elege van a Ferrariból. Valamit fejlődött a Scuderia, mert Sebastian Vettel második lett, de ez az eredmény még nem tette boldoggá Briatorét.

hirdetés

A Benetton és a Renault korábbi vezére a Ferrarit sosem irányíthatta. Ettől függetlenül az olasz nagyon is kedvelné a Ferrarit. Az olasz média idén kifejezetten kritikus a Ferrarival. Briatore az olasz radio 1 műsorában beszélt először arról, amikor a szombati időmérőn a Ferrari úgy döntött, hogy Charles Leclerc maradjon csak a garázsban, amire nem sokkal később igen ráfáztak:

hirdetés

“Nem, nem és nem: én soha nem hibáztam volna ekkorát. Még a fiam se tett volna ilyet. Monte Carlonak olyan pályája van, hogy másodpercek alatt megváltozik, nő a sebesség, így a versenyzőidet kint kell tartanod.”

Nem ment el persze szó nélkül amellett sem, amilyen helyzetbe került a csapat. Áprilisban még azt mondta, hogy az a baja a Scuderiának, hogy lassú az autójuk, most arra jutott, hogy az történik a csapattal, hogy a többi riválisuk nagyobbat léptek előre, mint ők. Az olasz azonban reménykedik benne, hogy mielőbb kikecmeregnek ebből a gödörből:

“A Ferrari nem lassú, de a többiek erősebbek lettek, még a Red Bull is. Aerodinamikai problémáik vannak, reméljük, hogy meg tudják oldani.”

A kérdés adott: tényleg ezt szeretné, vagy valójában inkább átvenné már Binotto helyét?

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

55 − = 54