Szupermaraton: számos kísérőprogram várja az érdeklődőket

szupermaraton Fotó: Körös Hírcentrum

A Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaraton június 1-jén és 2-án idén már 22. alkalommal kerül megszervezésre a Békéscsabai Atlétikai Club rendezésében. Mind a nevezőknek, mind az érdeklődőknek készülnek különleges programokkal a szervezők.

A rendezvénnyel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón részt vett Hegedűs Sándor, az AutoMobil Körös Kft. márkakereskedés vezetője, Prekop Zoltán, a cég értékesítési tanácsadója, a ŠKODA-csapat tagja, Tóth Sándor, az Atlétikai Club ügyvezető igazgatója, Czeglédi Katalin, a BCSAC marketingvezetője, Gregor László, a ŠKODA-csapat tagja, valamint a városvezetés részéről Kiss Tibor alpolgármester és dr. Ferenczi Attila tanácsnok.

hirdetés

A ŠKODA márka hosszú évek óta kiemelt támogatója a különféle sportágaknak és sporteseményeknek a helyi márkakereskedések aktív részvételével. A ŠKODA és a békéscsabai AutoMobil Körös immár negyedjére állt a „22. Szupermaraton, Kerékpáros és Görkori Túra” mellé, mint „A nemzetközi események kiemelt partnere” cím birtokosa. A Békéscsabai Atlétikai Clubot segítő támogatás mellett a ŠKODA márka a rendezvény szinte minden pontján megjelenik. A felvezető autók szerepét ŠKODA flotta látja el, és természetesen a versenybírók is a márka járműveivel közlekednek. A márkát képviseli az AutoMobil Körös kerékpáros csapata, valamint a ŠKODA hírét viszi a Békéscsabai AC felnőtt férfi futócsapata is. A ŠKODA természetesen a versenyzők díjazásában is szerepet vállal.

Prekop Zoltán ötlete volt annak idején, hogy az AutoMobil Körös Kft. vegye fel a kapcsolatot az Atlétikai Clubbal – kezdte Hegedűs Sándor. Idén is több érdekességgel készülnek: tesztvezetéssel és sorsolással is várják majd a kilátogatókat. Viszont sportolói oldalról is képviseltetik magukat, már legalább 13-an szeretnének a Kft. csapatában indulni. Prekop Zoltán többek között a nagyszerű szervezést és magát a teljesítés élményét emelte ki, ami miatt évről évre rajthoz állnak.

A rendezvényen ezúttal a nagycsaládosoké lesz a főszerep. Hegedűs Sándor elárulta, hogy a közelmúltban megjelent a márka új típusa a SCALA. Az autó már a megjelenés hónapjában igen kedveltté vált az ügyfelek körében. A Szupermaratonon megismerkedhetnek a résztvevők és a látogatók szinte a teljes ŠKODA választékkal, Mezőkovácsházán pedig – ahol a versenyzők pihenőjüket töltik – külön bemutatóval készülnek az AutoMobil Körös munkatársai.

Hegedűs Sándor kiemelte, hogy a Szupermaraton kapcsolódik tavaszi rendezvénysorozatukhoz. A „Tavaszi Zsongás” keretében lehetőség volt tesztvezetésre, a program részét képezte a „Közlekedik a család” vetélkedő is. Természetesen a későbbiekben is lehetősége lesz a tesztvezetésre, melyre várják a regisztrációkat. Mindenkit arra biztatnak, hogy keressék a járműveket az útvonalon, látogassák meg a ŠKODA standot Békéscsaba főterén. Vegyenek részt az esti díjátadón és hallgassák meg a ceremóniát követő koncertet!

A rendezvény vasárnapján vár mindenkit az AutoMobil Körös csapata a berendezett támaszponton is. A „Támaszpont” ezúttal „Nagycsaládos Infoponttá” alakul, ahol a nagycsaládos kedvezményre jogosultak megismerhetik a ŠKODA hétüléses kínálatát, információt kaphatnak a felszereltségekről, s igény esetén megismerhetik a finanszírozási lehetőségek részleteit. Egyedi akcióval is várják a nagycsaládosokat. Azok között, akik a rendezvény ideje alatt regisztrálnak KODIAQ tesztvezetésre, és június hónapban részt is vesznek tesztvezetésen, egy darab hétvégi teletankos ŠKODA tesztautó használatot sorsol ki az AutoMobil Körös.

Tóth Sándor részletezte a legfontosabb tudnivalókat a túrával kapcsolatban. Felhívta az indulók figyelmét arra, hogy a gondtalan határátlépés érdekében mindenki adja le a megfelelő iratait. Csak az a versenyző kap chipes rajtszámot, aki személyesen megjelenik, és a személyi igazolványát leadja. A kerékpárosok tekintetében arra is kérte a jelentkezőket Tóth Sándor, hogy inkább a biztonságot, mint a helyezést tartsák szem előtt! Tóth Sándor beszámolt arról is, hogy láthatóan napok óta készülnek az indulók a megmérettetésre, tehát valóban komolyan veszik a rendezvényt

Idén először egyedi érmeket kapnak az indulók – árulta el Czeglédi Katalin. Ezt leszámítva is sokat változott, fejlődött a rendezvény az elmúlt két évtizedben. Sokkal nagyobb lett az érdeklődés a résztvevők és a kísérő programokra kilátogatók tekintetében is. Gondolkodtak már azon is, hogy megfordítják az útvonalat (Aradról Aradra érkezzenek). Ezt viszont sokan nem támogatták, logisztika szempontjából kényelmesebb a jelenlegi rendszer.

Gregor László, a ŠKODA-csapat tagja örömmel mesélt arról, hogy a korábbi években egy igen sikeres csoport állt össze, amellyel rendszeresen tudtak nyerni a megmérettetésen. Most ugyan történt egy pici változtatás, de nagy reményekkel vágnak bele ismét a túrába.

A sajtótájékoztatón elhangzottakat itt meghallgathatják:

Hegedűs Sándor:

 

Prekop Zoltán:

 

Tóth Sándor:

 

Czeglédi Katalin:

 

Gregor László:

 

 

Szóljon hozzá!

+ 23 = 33