Wolff: Egy sokkal erősebb Bottast fogunk látni Kanadában

Bottas, F1, f1inews Fotó: Tajthi Andrea

Toto Wolff szerint Valtteri Bottas sokkal erősebben fog visszatérni és jobb hétvégét fog zárni Kanadában. A finn versenyző a hercegségben harmadik lett, miután Max Verstappennel ütközött a bokszutcába és ezáltal defektet kapott így eggyel több kiállást kellett teljesítenie, mint a többieknek.

A Q3 első szakaszában elképesztő időt autózó finn végül másodikként kvalifikálta magát, miután csapattársa, Lewis Hamilton tudott javítani az idején, ám ő már nem. A verseny elején a második helyen haladt, de a defekt a negyedik helyre repítette, majd Verstappen büntetése miatt előre lépve állhatott csak fel a dobogó alsó fokára.

Wolff úgy gondolja Montreálban, versenyzője már azt a formáját fogja mutatni, amivel az év elején meglepett szinte mindenkit.

,,A 2019-es Valtteri még erősebben fog távozni innen. Úgy vélem az előző futamok kapcsán megmutatta mennyire rugalmas és mennyire elkötelezett. A sebessége észveszejtően jó volt és nincs kétségem afelől, hogy ennek a hétvégének a történései annyira felidegesítették, hogy még erősebben fog vissza térni Montrealba, sokkal-sokkal erősebben. Max (Verstappen) elveszített egy pozíciót a büntetése miatt és a manővere miatt, míg Valtterinek a második helyet kellett feladnia, ezzel plusz három pontot odalett és a Mercedes 1-2 is. Mindenek ellenére, mint, csapat nagyon boldogok vagyunk amiatt, hogy megszereztük az első és a harmadik helyet. Valtterinek meg volt a sebessége ezen a hétvégén, a pole pozíciót is megszerezhette volna, ha a nyers tempóját nézzük, míg a versenyen a második hely volt számára a minimum, amit elérhetett volna. A futam után úgy érezte, mintha ezt elvették volna tőle.”

Racingline.hu


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!