Őrizetben az embercsempész

Békés megyében elfogtak a rendőrök egy portugál állampolgárt, akinek az autójában négy, Magyarországra illegálisan érkezett és Nyugat-Európába tartó bangladesi férfi utazott.

Békés megyében, a Lőkösháza és Elek közötti úton, 2019. május 30-án 19 óra körül egy szabadnapos határrendész felfigyelt egy férfira, aki az út melletti fás, bokros részen telefonált. A rendőrnő nem sokkal azelőtt megelőzött egy szinte lépésben haladó osztrák rendszámú személygépkocsit, amelynek vezetője közben visszaelőzte őt, majd megfordult és szembe jött vele. A rendőrnő értesítette szolgálatban lévő kollégáit és ő is megfordult, igyekezett szemmel tartani a gépkocsit, amelybe közben beült a telefonáló férfi és három társa.

A Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltség rendőrei leállították és ellenőrizték az autót, illetve a benne utazókat. A járművet egy Németországban élő portugál állampolgár vezette. Utasai bangladesi állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök mind az öt férfit előállították. A határsértőket, akik Románia felől illegálisan, a zöldhatáron át érkeztek Magyarországra és Nyugat-Európába szerettek volna eljutni, a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2019. május 31-én 13 órakor átadták a román hatóság képviselőinek. A 37 éves portugál állampolgárt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

Police.hu

Szóljon hozzá!

56 − 52 =